Turul Agenției pentru Dezvoltare Regională, a avut loc în data de 21 noiembrie și a avut ca scop vizitarea proiectelor implementate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014- 2020 în Regiunea Vest.
Prima vizită a avut loc la Arsat Industrie, fabrică ce se ocupă cu echipamente de manipulat motoare de avioane pentru industria aeronautică. Obiectivele generale sunt creșterea productivității și competitivității firmei în domeniul producerii de echipamente de manipulat motoare de avioane pentru industria aeronautică, prin achiziționarea de echipamente de ultimă generație.
Astfel Arsat Industrie a beneficiat de achiziționarea a 7 echipamente tehnologice performante, necesare pentru construirea unui echipament de manipulat motoare de avioane, achiziționarea unui sistem fotovoltaic portabil și a unui sistem de iluminat cu LED, dar și de unor soft-uri de programare mașini și anticoliziune.
A doua vizită a fost la Astra Vagoane unde viitoarele tramvaie erau pe linia de asamblare. Beneficiar fiind Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului Arad, prin modernizarea a 20 de tramvaie și achiziționarea a opt tramvaie noi. Scopul investiției fiind dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv și eficient.
Ultima vizită făcută a fost la Palatul Culturii, unde investiția a fost făcută la îmbunătățirea infrastructurii Filarmonicii de Stat Arad, prin reabilitarea și conservarea clădirii monument istoric și asigurarea dotărilor și utilităților adecvate destinației acesteia, dar și creșterea vizibilității Filarmonicii de Stat Arad, prin digitizarea clădirii monument istoric.
În Regiunea Vest au fost depuse până în prezent 1.320 de proiecte în cadrul Regio – POR 2014-2020. Un număr de 512 proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 788,89 milioane euro, se află în implementare sau au fost finalizate, iar alte 339 de proiecte sunt în evaluare sau precontractare.


 

Recomandările redacției