După publicarea articolului „Exclusiv! După patru zile de când Mihai Oțelea, un tânăr de 25 de ani, a fost găsit mai mult mort decât viu, lovit cu ciocanul în cap și călcat în picioare de patru tâlhari pe strada Ursului, agresorii sunt liberi (galerie foto)“, care poate fi citit aici: www.glsa.ro/exclusiv-dupa-patru-zile-de-cand-mihai-otelea-un-tanar-de-25-de-ani-a-fost-gasit-mai-mult-mort-decat-viu-lovit-cu-ciocanul-in-cap-si-calcat-in-picioare-de-patru-talhari-pe-strada-ursului-agresori, mai multe persoane ne-au contactat pentru a ne aduce la cunoștință „cine este“ de fapt Mihai Oțelea. Conform celor spuse de către aceștia, tânărul ar fi comis mai multe furturi în zonă, ar fi bătut mai multe persoane și ar fi terorizat, practic, întreaga stradă. Într-adevăr, la o cercetare puțin mai amănunțită, am aflat că Mihai Oțelea figurează în câteva dosare de furt și violență, pentru care a și fost condamnat la un an de închisoare. Despre aceeași persoană am fost informați că ar fi sărit în fața unui TIR, împreună cu un alt „coleg“, pentru obținerea de bani.

Una peste alta, nu știm câte dintre aceste informații sunt reale sau nu, însă un lucru e cert: situația din zonă a scăpat de sub control, iar lucrurile au degenerat în cum nu se poate mai rău. Dacă acest individ, Mihai Oțelea, este, așa cum spun oamenii din zonă, cel care a terorizat întreaga stradă, a intrat în curțile oamenilor de unde a furat inclusiv ciocane, a bătut oameni, a spart magazinul în fața căruia a fost bătut și așa mai departe, atunci această persoană nu mai avea ce să caute în libertate sau măcar trebuia să fie monitorizată cu strictețe. Însă nu de localnici, ci de către autorități.

Primul nostru articol nu a vrut să reliefeze cât de „curat“ este Mihai Oțelea, ci faptul că, într-o societate civilizată, așa cum avem, încă, pretenția de la orașul nostru, nu este normal ca un om să fie bătut în plină stradă, lovit cu ciocanul, iar poliția să nu ia nicio măsură, decât la presiunea victimei și a avocatului.

Afirmația celor care ne-au contactat, conform căreia „oamenii se bucură că i s-a dat în cap (lui Mihai Oțelea), au fost răzbunați“, este una injustă și poate avea consecințe extrem de grave. Poliția are obligația de a regla conturile, nu de a le lăsa să se regleze de la sine. „Polițiștii, probabil, sunt sătui de el și se bucură și ei că au scăpat în felul acesta de el“… 

Pe scurt, cum vedem noi situația: Mihai Oțelea, dacă a comis toate acele fapte, merită să fie pedepsit pentru ele. Dar pedepsit de oamenii legii, nu de cei de pe stradă, călcat în picioare și lovit cu ciocanul în cap. Iar cei care au făcut acest lucru, merită, de asemenea, prinși și duși în fața legii, pentru tentativă de omor.

 • Ea spune:

  Nu vreți sa înțelegeți ca ăsta o bătut unul din „agresori” la fel cum și-a luat-o el? Chiar mai rău? Mihai tată nu te potolești Doamne Doamne nu doarme. Ma bucur sa îți văd fața așa, sper sa o mai ai!!!

 • Flori spune:

  Aceștia ce sunt certați cu așa zisă lege de ce nu sunt pedepsiți aspru pentru ceea ce fac ! Poate că într-un final nu vor fi singurii săteni ce și-au făcut dreptate , asta pentru că în România legile sunt făcute și date după placul celor ce le votează în parlament , în avantajul lor . Deșii în România mișună criminalii , violatorii , hoții , interlopii și drogații , legea nu-i poate pedepsi după faptele sale . Normal cum să fie aceștia pedepsiți când nimeni nu își mai face datoria fără șpagă, fără a nu raspli într-un fel sau altul eforturile făcute și sforile pe care trag și pe la alte birouri să fie scăpați de pedepse . Deci cum rămâne cu legile ? Care legi ? Acelea care trebuiescschimbate din legi blânde in legi aspre . Legile sa fie și pentru parlamentari și cei din guvern , pe ei nu-i trage nimeni la răspundere de unde au miliarde de € în conturile din Statele UE . Averile colosale care sunt fără număr atât în România cât și în alte țări , acele palate și vile cu piscine care sunt trecute pe toate rudele lor , pe nepoți și strănepoții lor . De ce nu sunt judecați și pedepsiți și ei, că cu siguranță nu și le-au făcut din salariul minim pe economie care e în România. Dar nici pe un salar de parlamentar … fără atâtea sporuri … Fără pensii speciale , fără toate veniturile pe care și le-au însușit și votat ei singuri . Toate câte se întâmplă în România nu sunt decât jocuri politice care să inducă poporul in panică , sărăcie și distrugere pentru a deveni și mai sclavi decât suntem . Totul este psihic , trebuie doar să gândim pozitiv și să nu ne lăsăm doborâți …

 • O.Țelu spune:

  Data viitoare rămâi fără cap, țâgane!

 • Maria spune:

  Stiu caz concret anul trecut exact intre Craciun si anul Nou aceasta persoana M. O. a oprit un cunoscut pe strada Ursului si i-a cerut bani 50 de lei. Acesta nu avea sa ii dea pentru ca nu avea nici pentru el iar ” Mardare” cum e poreclit M.O. i-a apricat doi pumni in fata si l-a aranjat, invinetit bine. Omul lovit a informat pe prietenii lui dar nimeni nu a indraznit sa il infrunde pe Mardare deoarece el era cunoscut ca fiind foarte agresiv. Bani mai facea si de pe la alti oameni(studenti sau tineri)din zona un fel de taxa de protectie.

 • Ioan.pernevan Ioan pernevan spune:

  Poate ca merita ca fura sunt sătui și politia e iel cu atâtea furturi .la noi e cala nimeni tara de hoti

 • Vlad spune:

  E liber cu 6 dosare penale acest Mihai. Pe ursului la magazin mergea si isi lua bere din frigider fara sa plateasca pentru ca baga frica in femeile ce lucreaza acolo. Nimeni nu i a facuticiodata nimic.
  A talharit si badjocirit oameni iar cand lumea nu i a mai permis l ati numit victima. Daca nu era batut de oameni, acei oameni erau ce i batuti. Poate ii faceti lui acest mihai si nistr examene de droguri sa vedeti ce consuma.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției