După succesul de la Vladimirescu, puștii lui Gaica și Ungur se aflau față în față cu o altă formație destul de experimentată și în formă. În urmă cu o săptămână, „grănicerii” îi produseseră Zăbraniului prima înfrângere stagională, iar punctele i-ar fi folosit să rămână în plutonul fruntaș.
Partida a început cu o mare ocazie a „roș-albilor”. Dumitru a fost găsit în 6 metri de A. Gavrilă, dar a finalizat exact în Trifoi ieșit bine să-i blocheze unghiul. A urmat un joc uzură, întrerupt de reușita de 0-1. În minutul 19, O. Moisă a trimis o pasă lungă, fundașii UTA-ei s-au plasat greșit, iar Brândușe l-a surprins pe Zamfir, ieșit și el la 12 metri, cu un lob de la 18 metri. Apoi, oaspeții au controlat tactic partida, și-au mai creat câteva semi-ocazii, în timp ce elevii lui Gaica s-au mai prezentat periculos în careul advers de abia în minutul 40. Atunci, Haloș a centrat de pe dreapta, iar A. Gavrilă a reluat de puțin pe lângă colțul scurt.
Repriza secundă s-a reluat de la 0-1, dar cu o altă abordare din partea gazdelor. Acestea au atacat încă din primele minute și, după ce a șutat puțin în cros pe lângă poarta lui Trifoi, Isac a reușit egalarea. În minutul 53, Miculescu a câștigat duelul fizic cu Moisă, a pasat în centru, unde Duma i-a lăsat mingea lui Daniel Isac, acesta a pivotat în 5 metri și a trimis în plasă cu toată opoziția lui Trifoi. În replică, juniorul Radu a avut un șut în plasa laterală, după care UTA II s-a întrecut în ratări. Dumitru (șut la o palmă de bara de la colțul lung), Gavrilă (finalizare la colțul scurt scoasă de Trifoi), Miculescu (lovitură liberă de la 35 de metri bătută cu efect puțin peste poartă) și mai ales Duma (șpiț pe lângă poartă din poziție de unu la unu cu portarul) au fost cei care au trecut pe lângă golul de 2-1.
Scăpați basma curată, curticenii au reapărut în atac în minutul 76. Morar a scăpat în careu, a tras în cros, dar Zamfir a respins cu piciorul. Din acel moment, echipele s-au alungit destul de mult, iar în decurs de trei minute, ambele echipe au lovit câte odată bara. Amfitrionii, prin Miculescu (transversală), iar Frontiera prin Avrămuțiu (bara din stânga lui Zamfir). Între eceste ocazii, Trifoi s-a mai remarcat la șuturile de la semi-distanță ale lui Isac și Miculescu, iar Moisă a respins de linia porții capul lui Cocriș.
Chiar dacă ambele formații au forțat atacul până la ultimul fluier, tabela nu s-a mai modificat, ambele combatante acuzând starea proastă a gazonului de pe ICRTI.
Proaspăt internațional Under 18, Daniel Isac a fost marcatorul UTA-ei II. „Decarul” arădenilor a jucat mai avansat în acest meci, în linie cu celălalt internațional utist, David Miculescu. „La prima vedere, un rezultat de egalitate în fața
Curticiului e un rezultat bun, dar, după numărul de ocazii create, meritam să câștigăm. Avem nevoie de mai multă concentrare în fața porții, căci altfel cred că jucăm destul de bine. Prima mea experiență la lotul Under 18 a fost de bun augur, parcă ai o altă motivație să lucrezi și la echipa de club când ajungi acolo”, a spus mijlocașul de 17 ani al „roș-albilor”.
Curticenii scapă șansa să lege două succese consecutive și ar putea pierde contactul cu podiumul. „Am jucat cu o echipă bună de copii, speranțele fotbalistice ale Aradului, care ne-au pus destule probleme în special în repriza a doua. Poate că după numărul de ocazii, UTA merita victoria, deși am avut și noi situațiile noastre. Barele au fost împărțite, până la urmă e echitabil așa. Sigur, ne-am făcut calcule cu trei puncte aici, dar nu am făcut un meci strălucit, pe un teren foarte rău”, a punctat și Florin Trifoi, portarul veteran al Frontierei.
Formații:
UTA II: Zamfir – Haloș, Salka, Vidican, I. Gavrilă – Cocriș, Hrezdac (20 Duma) – Dumitru, Isac, A. Gavrilă – Miculescu.
Curtici: Trifoi – Al. Don, Gurban, O. Moisă, Vereș – Hanc (87 R. Fritea), Nedea – Radu (84 Gavriș), Avrămuțiu, F. Brândușe (84 Gheorghieș) – L. Olariu (64 Morar).
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Emil Arsa, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Buda Leontin, Teodor Jușcă.

Recomandările redacției