Regula U21 impusă de FRF (Federația Română de Fotbal) în Liga 1 a provocat noi discuții, toate acestea după ce Luis Nițu, jucătorul care a obținut un penalty în meciul Gaz Metan – FCSB, a fost scos imediat de pe teren de Jorge Costa pentru a-l introduce pe Ricardo Valente în minutul 15.
Fostul mare jucător al echipei naționale a României, Basarab Panduru, a vorbit despre regula U21 implementată de către Federația Română de Fotbal și despre deciziile antrenorilor de a face schimbări în primele minute. Acestea este de părere că nu sunt vinovați principalii, ci președintele FRF Răzvan Burleanu și cei de care au impus această regulă.
„Cred că a fost norocul lui că a obţinut penalty. Nu trebuia să iasă după părerea mea. Aşa procedezi. Tu de la început ai procedat aşa, nu ai avut nicio încredere în jucătorul ăla. Nu ai nicio treabă dacă joacă bine sau nu bine, pentru că tu nu faci jocul cu Luis Niţu, faci jocul cu celălalt jucător care trebuia să intre. Pe tine nu te interesează niciun Luis Niţu. Tu nu îl scoţi după două minute pentru că ai auzit că în România s-a întâmplat să îl scoată după un minut, două, şi lumea a sărit cu gura pe acel antrenor.
Lumea nu trebuie să sară pe niciun antrenor cu gura, trebuia să sară pe cei care au dat voie să se întâmple aşa ceva. Ţii minte ce am zis eu. Puneţi mâna măcar acum, dacă s-a greşit asta, puneţi mâna şi obligaţi al doilea jucător să stea 45 de minute pe teren. Atunci nu mai veni să cerţi antrenorul, îl cerţi pe Ionuţ Badea că scoate jucător în mi­nutul doi, pentru că tu i-ai dat posibilitatea să facă aşa ceva. Şi dacă nu sunt premiaţi trebuie să îl scoată. Noi trebuie să facem ce trebuie, să îi dăm 45 de minute celui de-al doilea jucător“, a declarat Basarab Panduru, la Telekom Sport. 

Recomandările redacției