ingrijire_tenÎn cele mai multe cazuri, porii dilataţi merg mână în mână cu punctele negre. De aceea, îţi oferim câteva remedii simple pentru a scăpa, cel puţin temporar, de această problemă inestetică.
Microdermabraziunea nu este singura soluţie pentru ca porii tăi să devină aproape invizibili. Există şi alte variante mult mai ieftine şi la îndemâna oricui. Ceea ce trebuie să ştii însă de la bun început este că totul porneşte de la o igienă riguroasă: este esenţial să te demachiezi zilnic, dimineaţa şi seara, pentru a nu da ocazia prafului şi impurităţilor să se refugieze în… porii tăi.

Specialiştii ne recomandă…

Să nu folosim produse astringente, pe bază de alcool. La prima vedere, ele sunt foarte eficiente, „strângând” porii instantaneu. Dar înrăutăţesc, de fapt, situaţia fiindcă, sporesc secreţia glandelor sebacee. Se ajunge astfel în situaţia în care, din cauza sebumului în exces, porii să capete proporţii şi mai mari

Să ne exfoliem faţa regulat. Cele cu tenul gras trebuie să-şi exfolieze faţa o dată pe săptămână. Dacă ai tenul normal, atunci efectueză operaţiunea de exfoliere o dată la două săptămâni; iar pentru tenul uscat se recomandă doar o dată pe lună.

Măşti naturale

Amestecă două linguriţe de bicarbonat de sodiu cu puţină apă. Masează delicat această pastă pe faţă, folosind mişcări circulare. După 30 de secunde curăţă faţa folosind apă rece.

Roşiile au efect miraculos asupra pielii: nu numai că vin de hac porilor măriţi, ci şi albesc tenul. Iată cum trebuie să procedezi: taie felii o roşie şi piseaz-o într-un vas. Aplică masca pe faţă timp de 10 minute, după care clăteşte faţa cu apă călduţă. Dacă ai tenul uscat, adaugă şi un pic de iaurt la această mască.

Masca preparată din ouă şi suc de portocale reprezintă unul dintre cele mai populare remedii pentru micşorarea porilor. Amestecă un ou cu sucul de la o jumătate de portocală; lasă masca să acţioneze timp de 20 de minute, după care înlătur-o folosind apă călduţă.

Sursa:  Unica.ro 

Recomandările redacției