Din anul 2011, Şoimii Pâncota a urcat treaptă cu treaptă cu omul de afaceri Pavel Piroş la conducere. În vara lui 2012, gruparea din Podgorie promova în Liga
a III-a, după barajul cu CS Vulcan, apoi, după alţi doi ani, ajungea în premieră în istoria clubului pe scena a doua a fotbalului românesc, după o luptă la „baionetă” cu Naţional Sebiş şi Metalurgistul Cugir.
În Liga a II-a a supravieţuit două sezoane, aducând la Pâncota cluburi ca UTA, Poli Timişoara, Universitatea Cluj şi FC Braşov.
În anul 2016, în urma alegerilor locale, noua administraţie a oraşului a decis să nu mai investească în divizionara secundă, ce a a trecut în mâinile lui Angelo Massone. Conform aşteptărilor, italianul a falimentat clubul, Şoimii Pâncota fiind exclusă din campionat în toamna lui 2016 din postura de „lanternă roşie”.
Acum, Pavel Piroş doreşte să recreeze o parte din atmosfera acelor vremuri printr-o întâlnire de suflet cu principalii „actori”. „I-am invitat pe fotbaliştii care au dus greul, în special pe componenţii lotului care au terminat sezonul 2015-2016 cu îndeplinirea obiectivului, dar şi pe toţi antrenorii cu care am colaborat şi, bineînţeles, «greii» din Pâncota în funcţie cu domnul primar Retter. Cred că am realizat ceva frumos acolo, s-a aflat de Pâncota în toată ţara şi nu numai”, spune Pavel Piroş.
Totodată, omul de afaceri arădean a inivitat miercuri seara, la Restaurantul Casa Românească şi echipa de fete AC Piroş Security. Campioană de toamnă în eşalonul secund, teamul lui Gigi Cameniţă e principalul favorit la promovare din seria a II-a.

Recomandările redacției