După înfrângerea din Cupă de acum o lună, Național Sebiș s-a impus clar în meciul de campionat cu rivalii de la Gloria Lunca Teuz Cermei, după o repriză secundă aproape perfectă.
Oaspeții au deschis scorul în minutul 40: Matiș a înscris pe un contraatac din pasa lui Mager și două minute mai târziu atacantul putea realiza dubla, dar a lovit bara. Scorul pauzei a fost 0-1, deși gazdele au controlat în mare parte meciul.
Victor Prună a irosit o ocazie rarisimă de 0-2 la începutul reprizei secunde, trimițând pes­te din doar câțiva metri, cu poarta goală în față. Cum se întâmplă de obicei, ocaziile se răzbună, iar Goșa a egalat în minutul 57 după o pasă frumoasă a ghanezului Ankomah. Din acest moment, apărarea celor de la Cermei a intrat în degringoladă și o sumedenie de greșeli personale i-au costat pe elevii lui Anca.
Golul doi al Sebișului s-a născut dintr-o fază fixă: Gârlea a respins în față o lovitură liberă, fundașii nu au reușit să degajeze decât până la Cl.Vereș, al cărui șut a fost deviat în bară de Ankomah. Mingea a ricoșat la Szekely, care a trimis imparabil din careu și a adus gazdele în avantaj.
După alte patru minute, Nistor a greșit o pasă, Enciu a recuperat la marginea terenului, l-a depășit pe căpitanul Cermeiului și i-a pasat lui Ankomah la marginea careului. Mijlocașul a tras la colțul lung și a înscris pentru 3-1. În fine, 4-1 s-a făcut în minutul 87, când Ruță a transformat un penalty obținut de Mărgărit.
Sebișul se impune în cel de-al doilea derby arădean al sezonului, și depășește Cermeiul în clasament. Pentru elevii lui Cojocaru urmează un nou meci în județ, la Chișineu Criș, în timp ce Gloria are un joc aparent facil acasă, cu „lanterna roșie” Ocna Mureș.
„A fost un meci greu cu o echipă bună, dar și o primă repriză modestă din partea noastră. Au înscris pe o eroare de-a noastră, practic noi le-am dat ocazia să treacă în avantaj pe tabelă. În schimb, în partea a doua, consider că a fost o singură echipă pe teren și aceea am fost noi. Nu pot repeta ce le-am spus la pauză, dar e clar că am dorit să aibă altă atitudine decât cea de până atunci. Cu toate că am dominat de la început și golul lor a fost un accident. A fost o dominare sterilă, un joc fără viteză, nu am avut agresivitate, dar după pauză s-au schimbat lucrurile total”, a menționat după meci managerul Naționalului, Călin Cojocaru.
Radu Anca a deplâns erorile individuale atât din atac, cât și din apărare. „Ne-am bătut singuri. Am dominat clar prima repriză, trebuia să conducem la două sau trei goluri dife­rență la pauză. Apoi, ne-am relaxat, am făcut niște greșeli individuale și ei ne-au taxat. Nu ai voie să iei patru goluri într-o repriză, după ce în prima parte domini și ai ocazii mari, de singur cu portarul sau chiar din 3 metri cu poar­ta goală. Învățăm din greșeli, dar nu se poate să iei patru goluri în acest fel. Ratarea mare din repriza a doua a fost, de asemenea, foarte importantă, dacă nu dai gol când trebuie să o faci, adversarii prind încredere și înscriu. Exact la fel am pățit și cu Lu­ceafărul în Cupă” , e de părere antrenorul „sămădăilor”.

Recomandările redacției