golAnunțat drept principalul pericol pentru utiști, atacantul Ionuț Radu a apărut rapid în prim-planul derby-ului și i-a făcut începutul exploziv: hunedoreanul a depășit defensiva ară­deană, a tras pe jos, dar Bodea a anunțat că va face un meci mare și a respins (4).  Sebișul a căutat s-a pro­fite de momentul bun, dar vizitatorii au fost atenți, apoi, la al doilea corner câștigat, au deschis scorul – Suslak a centrat din colțul terenului pentru lovitura perfectă de cap a lui Ousmane din 6 metri, 0-1 (17)! A venit timpul
UTA-ei să gândească mai ofensiv și avantajul putea fi majorat dacă, ajuns singur cu Miron, Dragoș își făcea mingea mai scurtă (27). Amfitrionii au răspuns prin ceea ce avea să fie ultima fază cu etichetă de „pericol” a reprizei, Radu a centrat în 4 metri, însă Călin a ratat milimetric întâlnirea cu mingea (32). Bodea a anticipat două mingi periculoase ale lui Radu (49, 53) plus a reușit să respingă șutul lui Călin, ajuns față în față cu el (56), după care trupa lui Roli Nagy a încercat să preia din nou controlul. Partitura arădenilor s-a destrămat după ce doi mijlocași au părăsit terenul: Hlistei – eliminat pentru două avertismente colecționate în 8 minute și Varga – chinuit de pro­bleme la inghinali. Oamenii lui Adi Abrudean s-au apropiat tot mai puternic de careul arădean și au găsit drumul spre gol: Ionuț Radu a primit mingea în fața suprafeței de pedeapsă, a fandat spre stânga și l-a executat pe Bodea cu șut lângă bară, la semiînălțime, 1-1 (70). Miron a scos „libera” lui Nădăban de la 25 de metri dreapta (80) și au venit marile momente ale lui Roberto Bodea, disperant pentru sebișeni! Portarul utist a apărat de două ori în aceeași fază șuturile lui Bozian (singur în careu, 83)! Finalul a fost electrizant: Tătar a centrat de pe dreapta, Radu s-a înșurubat pentru o deviere oprită de bară (89)!
Formații: Național: Miron – Tătar, Bier, Moise, Neacșu – Balint (46 Țîrlea) – Călin, Apostol, Tothăzan (63 Lazea), Bozian – Radu. UTA: Bodea – Ad. Popa (79 Burlă), Botiș, Filaret, Suslak – Nădăban, Chindriș, Varga (60 Ad. Voicu), Hlistei – Dragoș (46 C. Rus), Ousmane (90 Leucuța).
Arbitri: Adrian Șuta – Ionuț Sava, Daniel Lar (toți Baia Mare). Observatori FRF : Ion Mureșan, Gabriel Stoicovici (ambii Timișoara).

Recomandările redacției