În ciuda eforturilor conducerii „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc, Federația Română de Fotbal nu mai schimbă data de disputare a partidei dintre UTA și Concordia Chiajna. Prin urmare, arădenii sunt nevoiți să intre pe teren, pe puncte, duminică, de la ora 11,30 contra celor de la Farul Constanța, dar și marți, de la ora 14, în restanța din cadrul rundei a 11-a, cu ilfovenii lui Lincar.
Diriguitorii FRF susțin că arădenii și-au făcut-o cu mâna lor acceptând cererea Chiaj­nei de a evolua marți și nu miercuri, cum ar fi fost programată inițial întâlnirea. Numai că acordul a fost dat după ce tot dinspre Casa Fotbalului li s-a comunicat „oficialilor” utiști că partida cu Farul se va disputa sâmbătă. Ulterior, au intervenit televiziunile și totul s-a schimbat. Acum, cei de la Concordia nu mai vor să audă de reprogramarea disputei, urmărindu-și – bineînțeles – interesul. De partea cealaltă, când și-au amânat partidele pentru că Miculescu și Isac jucau pentru Naționala U19 în Serbia, „roș-albii” își asumau meciuri din trei în trei zile, negândindu-se vreun moment la posibilitatea de a juca și la două zile.
Așadar, de la terminarea confruntării cu Farul până la primul fluier al „ciocnirii” cu Chiaj­na vor trece 48 de ore și 45 de minute, asta în timp ce regulamentul vorbește de minim 48 de ore între două meciuri oficiale. Despre integritatea fotbaliștilor nu e nimeni curios, asta – bineînțeles – dacă Laszlo Balint va decide să trimită pe teren aceiași jucători la interval de două zile. După cum am mai spus, stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” ia foarte serios în calcul să apeleze la mai mulți fotba­liști de la echipa de juniori U19, incluzându-i – poate – în strategia pentru ambele partide.
Cert este că până la această oră televi­ziunile nu s-au arătat interesate și de transmisia restanței cu Concordia, care – probabil – va fi produsă de Clubul UTA, în colaborarea cu TV Arad.
Până una alta, „roș-albii” dau piept cu Farul duminică, în ultima rundă a turului ligii secunde. „Venim după două deplasări în care am luat doar un punct. Acum avem două meciuri acasă, pe sintetic, rămâne de văzut cum ne recâștigăm energiile pentru aceste două partide. Cu Rapidul, pe lângă Andrei Rus, care a ieșit accidentat, și Romario Moise a tras de el și am fost obligat să îl schimb. Nu știu dacă va fi apt pentru meciul de duminică. Încercăm să găsim soluții pentru că ne așteaptă un meci dificil cu Farul, care va veni după 10 zile în care nu a jucat, în timp ce noi jucăm după aceste deplasări extrem de grele care ne-au consumat foarte mult, atât fizic cât și mental”, a spus Laszlo Balint despre disputa cu „marinarii”.

Recomandările redacției