Ziarul nostru scria ieri că trei persoane au fost reținute pentru șantaj și cămătărie. Se pare că patroana restaurantului „Rațio Beach” a fost amenințată de cele trei persoane și șantajată pentru a obține foloase materiale din partea acesteia. Deși ei au primit din partea victimei suma de 400.000 de euro, au continuat să pretindă tot mai mult până când femeia s-a adresat Poliției. Totodată, restaurantul „Rațio Beach” de pe Ștrandul Neptun a fost vandalizat de aceleași persoane.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat, luni, trei percheziții pe raza municipiului, la domiciliile a două femei de 40 și 45 de ani și al unui bărbat de 35 de ani.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad a făcut mai multe cercetări din care s-a stabilit faptul că timp de mai mulți ani, o femeie s-a ocupat cu cămătăria. Mai exact, în perioada 2016-2019, arădeanca de 40 de ani ar fi împrumutat unei femei suma de 70.000 de euro, primind apoi de la victimă, cu dobândă, suma de aproximativ 400.000 de euro, banii fiind virați într-un cont bancar.

La un moment dat, patroana restaurantului „Rațio Beach” nu a mai putut să gireze bani în cont, lucru care i-a enervat pe cei ce trebuiau să primească sumele de bani din partea acesteia.  Pentru că femeia nu a mai reușit să plătească și alte sume considerate datorie și dobândă, persoanele în cauză au luat problema în propriile mâini și s-au dus să rezolve în felul lor. Așadar, ei au săvârșit mai multe acte de intimidare, amenințare și acte de constrângere. Ca să fie și mai credibili, ei au distrus fațada restaurantului pe care îl deține victima.

Cele două femei și bărbatul au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind ulterior prezențați magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de cămătărie, șantaj și favorizarea infractorului. Magistrații au dispus arestarea celor trei persoane pentru 30 de zile. 

Recomandările redacției