Liderul Ligii a II-a la fotbal se întoarce la treabă în noul an pentru a încerca să concretizeze parcursul bun din campania de toamnă cu o promovare atât de mult așteptată la Arad de un deceniu. Laszlo Balint și colaboratorii săi, Cezar Zanfir, Alexandru Radu și Gabi Vasiliu au sunat adunarea pentru ora 14 a zilei de mați, 14 ianuarie, la Arena „Motorul”. Fiindcă vremea e rece și terenul de iarbă naturală va fi, probabil, înghețat, „roș-albii” se vor pregăti pentru prima oară în 2020 pe suprafața sintetică, pe care au pierdut doar două puncte în prima parte a stagiunii.
Este posibil ca în aceste zile, „roș-albii” să perfecteze transferul unui fundaș central român, care va acoperi plecarea lui Alin Șeroni. În rest: „Chiar dacă am avut câteva ținte în această iarnă și încă avem, nu ne vom abate de la politica clubului și a vestiarului. Suntem pe primul loc în clasament în special pe forța grupului, ar fi o greșeală din partea noastră să facem mutări ce ar putea slăbi această unitate la nivelul vestiarului. Să nu uităm că am perfectat deja transferul lui Soufiane Jebari, un fotbalist de calitate care acoperă un post unde eram puțin descoperiți, dar și că revin jucătrorii accidentați în prima parte a sezonului. Mă refer la Ciucur, Stancu, Andrei Rus și Pușcaș, deși acesta din urmă încă resimte ceva dureri în zona operată (n.a. tendon) și miercuri va face un consult la medic. Mai rămâne de văzut și care e situația lui Coulibaly, un fotbalist care a suferit o intervenție chirurgicală complexă la genunchi și care nu știu dacă se va putea deja antrena mai ales pe terenurile tari din această perioadă a anului. Vorbim, oricum, despre un fotbalist care nu a mai jucat de un an de zile, trebuie avut răbdare cu el, dacă s-a făcut, într-adevăr, bine. După ce vom rezolva transferul unui fundaș central, numeric și valoric suntem deja acoperiți, fără ca asta să însemne că, în cazul în care, apare o oportunitate bună de transfer, peste media echipei, să nu încercăm să o valorificăm. Personal, am încredere în toți băieții, sper să fie cu toții sănătoși și să ne pregătim bine în următoarele 5-6 săptămâni”, spune Laszlo Balint. Juniorul Deta este celălalt fotbalist de care arădenii
s-au despărțit în această iarnă, dându-l sub formă de împrumut, la CSM Slatina.
Antrenorul arădean se confruntă, însă și cu o problemă neprevăzută. Căpitanul Ciprian Rus are varicelă și va lipsi de la startul pregătirilor. „Medicul mi-a spus că va fi alături din noi după 7-10 zile. Fiind vorba despre o boală contagioasă, trebuie să fim prevăzători. Îmi pare rău de Cipri, care, tot așa, în vara anului trecut a avut ghinionul acelei accidentări la pomete când, din nou, a ratat primele antrenamente ale perioadei de pregă­tire. Dar, nu-mi fac probleme în ceea ce-l privește, știu că va munci suplimentar și va fi la nivelul colegilor săi în cel mai scurt timp posibil. Ne așteaptă 16 etape infernale, toată lumea va încerca să bată echipa de pe primul loc, depinde doar de noi cu ce monedă vom răspunde”, a adăugat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.
Primele două zile sunt dedicate, pe lângă antrenamentelor, și vizitelor medicale. Programul primei săptămâni se încheie cu un amical, sâmbătă, de la ora 11, Gyuszi Balint își vede elevii la lucru în compania echipei Under 19 a clubului, pregătită de Sandu Gaica și Adi Ungur. Alte două jocuri de verificare sunt programate până la plecarea în cantonamentul din Antalya, pe 25 ianuarie (la ora 11:00), contra celor de la Progresului Pecica și pe 31 ianuarie (tot de la ora 11:00), tot pe „Motorul” vine Crișul Chișineu Criș.
În perioada 2-14 februarie, utiștii ve vor pregăti în Antalya, la Belek, unde vor avea alte patru teste: Racing Luxemburg (5 februarie), FC Yenisey Krasnoyarsk (8 februarie), Arsenal Tula (12 februarie) și Vorskla Poltava U 21 (14 februarie).
După ce se repatriază, arădenii vor intra în linie dreaptă pentru pregătirea primului meci oficial al anului. Pe 21 februarie, UTA va juca la Miercurea Ciuc, acolo unde Csiks­zereda nu a pierdut niciun meci în prezenta stagiune.

Recomandările redacției