vanatoriPresiuni incredibile și nume grele pomenite de președintele asociației de vânătoare „Lazăr Hunting” în scopul de a-i intimida pe vânătorii membri în Adunarea Generală a Acționarilor.
Cea mai recentă „ispravă” menită să-i intimideze pe vânători a fost pusă în scenă de președinte la sfârșitul săptămânii trecute, când Ioan Gligor, noul șef al pazei a fost „delegat” de Viorel Lazăr să joace rolul zbirului în cadrul unei întruniri a vânătorilor de la Frumușeni. De menționat că, nu cu mult timp în urmă, președintele însuși „i-a scuturat” pe aceiași vânători, uzând de o serie de jigniri la adresa angajaților și colaboratorilor catalogați drept incomozi, după ce au emis un convocator AGA și folosindu-se de o serie de nume „grele” pentru a-i intimida pe semnatarii convocatorului.
Totul doar pentru ca Viorel Lazăr și angajații agreați de acesta să poată dispune nestingheriți și fără a da socoteală nimănui de fondurile de vânătoare ale asociației, spun vânătorii din Frumușeni. Războiul din interiorul Asociației de Vânătoare „Lazăr Hunting” a fost declanșat de președintele asociației de vânătoare din pricina unui convocator semnat de un număr de 34 dintre cei 150 de vânători membri ai AGA și declarat ilegal de către Viorel Lazăr. Acesta din urmă susține că singurii membri cu drept de vot în Adunarea Generală a Acționarilor asociației de vânătoare „Lazăr Hunting”sunt el însuși și cei doi fii ai săi. Asta în ciuda prevederilor cuprinse în statutul asociației și a legislației în vigoare.
Metoda de intimidare a președintelui: nume „grele” și amenințări
Pentru ca nemulțumirea sa față de atitudinea semnatarilor respectivului convocator să fie și mai evidentă, președintele asociației s-a deplasat, recent, la Frumușeni, pentru a le reaminti vânătorilor „cine este șeful în firmă” și l-a determinat pe noul șef al pazei, angajat imediat după debarcarea din funcție a lui Lazăr Loghin, să formuleze împotriva lor o plângere la Poliție. În vreme ce reprezentanții IPJ „o dau cotită” în privința conținutului respectivei plângeri și țin documentul departe de orice privire indiscretă, Ioan Gligor, noul șef al pazei, a recunoscut la cea mai recentă întrunire a vânătorilor din Frumușeni că a depus acea sesizare. Cât despre metodele de intimidare folosite de Viorel Lazăr împotriva vânătorilor care „nu joacă așa cum le cântă șeful”, rețeta de succes a președintelui se bazează pe câteva ingrediente „standard”. Cel mai des utilizat mod prin care președintele Asociației de Vânătoare „tranșează” problema este obiceiul de a-și pune în valoare cunoștințele sus-puse, în încercarea de a epata. S-a întâmplat și la ultima întrevedere a președintelui cu vânătorii din Frumușeni, moment în care Viorel Lazăr a uzat, între altele, de numele soției lui Gheorghe Falcă sau de cel al ministrului Laszlo Borbely pentru a demonstra că deține relații la cel mai înalt nivel. Pentru ca efectul intervențiilor lui Viorel Lazăr să fie garantat ori de câte ori cineva „mișcă în front”, presiunile și amenințările condimentează rețeta mai sus amintită a președintelui. Mesagerul celei mai recente astfel de intervenții a fost noul șef al pazei, angajat „pe sprânceană” de Viorel Lazăr chiar dacă ambii admit (culmea) că niciunul dintre ei nu este vânător neștiind, spre exemplu, nici măcar să deosebească vânatul tânăr de cel bătrân. Ca fapt divers, nici noul director al Asociației de Vânătoare „Lazăr Hunting”, recent „uns” pe funcție de președintele Viorel Lazăr (deși decizia de încetare a contractului de muncă nu i-a fost, deocamdată, comunicată fostului director al asociației de vânătoare), nu este pasionat de vânătoare. Acesta le-a mărturisit, senin, vânătorilor din Frumușeni în cadrul întrunirii convocate de președinte în scopul de a-i convinge să nu se întrunească în AGA, că hobby-ul său este pescuitul.
Proprietățile asociației confundate cu averea personală
Revenind însă, la cea mai recentă întrunire a vânătorilor de la Frumușeni, trebuie amintit că misiunea primită de Ioan Gligor de la șeful său a fost aceea de a-i intimida pe vânători și de a-i convinge, din nou, că nu are rost să se reunească într-o nouă AGA. Șeful pazei a luat în serios rolul impus de la distanță de președintele aflat, la vremea respectivă, în străinătate. Astfel, Ioan Gligor s-a pomenit în ipostaza cel puțin jenantă de a le interzice vânătorilor să își desfășoare întrunirea pe raza fondului de vânătoare, pe motiv că pădurea ar fi proprietatea privată a lui Viorel Lazăr, nicidecum a asociației ce întrunește un număr de 150 de membri în AGA. Ținând cont de propor­țiile la care a ajuns conflictul din interiorul asociației, fostul șef al pazei îi îndeamnă pe vânătorii membri în AGA „Lazăr Hunting” să nu renunțe la convocatorul contestat de președinte și le reamintește că, oficial, nu pot fi „taxați” prin înlăturarea din Adunarea Generală a Acționarilor.

Recomandările redacției