În urma indignării sesizate pe rețelele de socializare, la întrebarea „Ce simțiți după 30 de ani de la Revoluție?“ , am decis să adresăm publicului arădean o nouă întrebare. Perspectivele relatate de cei din rubrica precedentă Glasul Arădenilor sunt unele pozitive. Însă, mulți oameni au avut o reacție negativă, dar și de frustrare lăsată în comentariile paginii de Facebook a ziarului. Noi îi înțelegem și tocmai de aceea am adresat o nouă întrebare în acest sens.

Nu a fost lovitură de stat, a fost într-adevăr Revoluție. Oamenii s-au săturat de bătaia de joc, au ieșit în stradă, au luptat, iar unii chiar au murit. Eu am fost marcat de Revoluție și acum când mă gândesc și îmi vin în minte imagini, rămân blocat. Iliescu a tras România în jos, dacă aveam ocazia să nu avem un președinte care era tot din rândul comuniștilor, noi ca nație eram mult mai dezvoltați. Trebuie totuși să ne mulțumim cu ce avem și să fim mulțumitori pentru toate drepturile de care beneficiem“, a declarat Cornel, în vârstă de 57 ani.

A fost o șmecherie, cum se spune pe la noi. Acolo a fost mâna lui Iliescu, a pus mâna pe putere cum și-a dorit. Sunt sigură că a fost ajutat din exterior. Singur nu putea să facă asta. România a devenit o putere prin Ceaușescu, iar puterile exterioare au încercat să îl elimine. Vă dați seama că am fost singura țară din lume care și-a plătit datoria externă în totalitate“, a relatat Carmen în vârstă de 62 ani.

Am auzit de teoria loviturii de stat, nu a fost chiar așa. Eu am ieșit în stradă împreună cu tot poporul pentru că ne-am săturat de neajunsuri. Acum nu mai avem aceste neajunsuri, avem hrană din belșug, însă oricâte ai avea tot îți lipsește ceva. Am fost trași în jos și de Iliescu, alt comunist. Dar nu a planificat el nimic, a avut cunoștințele necesare și ce a mai avut nevoie pentru a ajunge în fruntea țării. Dar Revoluția a fost făcută din dorința oamenilor de libertate“, a declarat Florin, în vârstă de 49 ani.

Recomandările redacției