stanaiaZărăndanii s-au lepădat repede de haina modestă îmbrăcată pe terenul penultimei clasate și au făcut un meci bun în fața „satelitului” prim-divizionarei Pandurii Târgu Jiu. Din păcate pentru ei, roadele nu au fost culese în întregime și asta datorită numeroaselor ratări din prima repriză, dar și a unei decizii arbitrale eronate.
Încă din start, ambele combatante și-au etalat intențiile ofensive. S-a cam jucat cu garda jos, pe contre, mingea ajungând destul de repede dintr-un careu în celălalt. După câteva șuturi de încercare de la distanță, a venit și prima ocazie a meciului. Filimon a lucrat o fază pentru Georgiu, al cărui șut cu stângul de la 17 metri a fost respins cu dificultate în corner de Oprița de la colțul lung. După ce Shamsin a ratat de puțin întâlnirea cu mingea după centrarea lui Șendroiul, Ineu a dat tot ce a avut mai bun din ea și a asaltat pur și simplu poarta adversă. Au apărut și fazele clare de gol după cum urmează: Filimon a tras periculos din careu, Mașniță a ajuns prea târziu la așezarea bună a lui Kocsis, același Mașniță a finalizat exact în bravul Oprița din numai 6 metri după un șut frumos al lui Filimon, Georgiu a fost și el imprecis în poziții bune, iar Tudoroiu a trimis și el puțin pe lângă cu capul. Însă, până la urmă, a căzut și golul. Kocsis a primit un balon în careu, a tras sper poartă, dar Militaru s-a opus cu brațul. Penalty-ul rezultat a fost transformat cu precizie de Stănaia în minutul 44: 1-0, scor la pauză. De menționat și că în minutul 36, Bujor a ținut scorul „alb” la șutul lui Șendroiu din numai 7 metri.
Gazdele au mai slăbit ritmul după pauză, prilej pentru olteni a de a ieși mai mult la joc. Cu toate acestea, prima mare ocazie s-a înregistrat tot în dreptul Ineului, mai precis la capul lui Bilia, din 4 metri, peste poartă. Nou intratul Mărgărit a finalizat defectuos centrarea puternică a lui Trocan, același lucru făcându-l și Mașniță din numai 10 metri. Stănaia nu l-a putut nici el învinge pe Oprița la două șuturi de la semi-distanță, prilej pentru vizitatori să rămână în joc. Bujor și apoi Tudoroiu au reușit să rezolve o situație „caldă”, după care același fundaș al „alb-albaștrilor” a marcat frumos cu capul, dar golul a fost anulat pe motiv de offside la…Mașniță. Pandurii au repus mingea, au ajuns rapid în careul advers, unde Mărgărit a accentuat căderea după contactul corp la corp cu Wild. S-a dictat penalty, iar Shamsin nu a iertat:
1-1 (min. 85). În minutele de prelungire, Georgiu a finalizat puțin pe lângă vinclu o acțiune personală, așa că meciul s-a încheiat nedecis: 1-1.
Formații:
CS Ineu Bujor – Zdrențan, Wild, Tudoroiu, Hulbăr – Kocsis (83 Crișan), Bilia, Georgiu, Stănaia – Filimon, Mașniță.
Pandurii II: Oprița – Trocan, Horj, Celea, I. Constantin – Stegaru, Militaru (49 Bîrlan) – Șendroiu (57 Mărgărit), Trifu (71 Dănăricu), Cocină (88 Dodoi) – Shamsin.
Arbitri: Horia Mureșan – Patricia Samsudean (ambii din Timișoara), Ioan Corb (Oradea)
Observatori FRF: Vasile Balaș (Reșița), Romulus Buia (Baia Mare)

Recomandările redacției