BacElevii arădeni au obţinut rezultate foarte slabe la simularea examenului de Bacalaureat.
Astfel, aproximativ 95 la sută dintre elevii care au susţinut, până astăzi, probe în cadrul simulării examenului de Bacalaureat au luat note sub cinci la matematică, iar la limba română sunt în aceeaşi situaţie 83% dintre candidaţi. Proba de matema­tică a fost susţinută până acum de 241 de elevi din cinci licee, însă numai 12 elevi au reuşit să obţină note peste cinci, adică de doar 5 la sută. La limba română promovabilitatea a fost de 17%. Din cei 228 de participanți, proveniți din patru licee doar 40 de elevi au luat note peste 5. „Singura explicaţie pe care o avem pentru aceste rezultate foarte slabe este aceea că elevii nu au considerat că există o miză în aceste simulări şi nu s-au pregătit corespunzător”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Nicolae Pellegrini.
În judeţul Arad, la simularea Bacalaureatului participă 13 licee nominalizate de ISJ, care au avut rezultate slabe la acest examen, dar şi cinci licee care s-au înscris pentru a verifica gradul de pregătire a elevilor. În total, până la începutul lunii mai peste o mie de elevi din clasa a XII-a vor participa la simulări.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu, un singur liceu care a participat până acum la simulare, respectiv Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”, are „rezultate normale”. „Se constată o lipsă de pre­gătire individuală a copiilor. Şco­- lile s-au angajat să intensifice pregătirea la materiile din care elevii vor susţine Bacalaureatul”, a declarat Tocaciu.

Recomandările redacției