africaneNu doar evenimente tradiționale au fost organizate de Zilele Aradului. Arădenii au ocazia să vadă și o frântură din fascinanta cultură africană, chiar în mijlocul orașului.

Fundația Pro Prietenia Arad organizează mâine, evenimentul intercultural „Ritmuri africane”, între orele 17:00 – 19:00, în Parcul Pădurice Arad, cu susținerea unor voluntari veniți tocmai din Zimbabwe.

Organizatorii au anunțat că evenimentul va consta într-o demonstrație de dansuri tradiționale africane, dedicată comunității locale și că voluntarii mizează pe curiozitatea și spiritul de implicare al arădenilor. Va putea fi admirată și o expoziție de fotografie, cadre realizate de membrii fundației în timpul vizitelor de studiu în Ghana și Zimbabwe. Imaginile surprind, cu o intensitate vie, culoarea și unicitatea continentului african. „Catalizatorul acestui eveniment este dorința tinerilor voluntari de a cunoaște mai îndeaproape comunitatea care i-a găzduit timp de 9 luni, lăsându-și în același timp amprenta asupra oricărui trecător care se lasă prins de ritmurile fascinante ale muzicii africane“,a spus Ana Chirilă, reprezentant al Pro Prietenia.

Voluntarii fac parte din proiectul SEV „Unity in Diversity” al Fundației Pro Prietenia Arad. Serviciul European de Voluntariat (SEV) este un program finanțat de ComisiaEuropeană.

Recomandările redacției