Centrul Civic din localitatea Andrei Șaguna, comuna Zimandu Nou, a fost luat cu asalt de cei peste o mie de spectatori care au venit să își celebreze comunitatea. Ziua Recoltei a avut un program artistic atrăgător, cu mulți artiști, dansatori și cântăreți locali, foarte îndrăgiți și apreciați de public, dar și recunoscuți la nivel național, cum a fost cunoscuta Paula Hrișcu.

Cei prezenți nu s-au bucurat doar de programul de pe scenă, ci și de varietatea de produse pe care le puteau achiziționa de la târgul de produse meșteșugărești. Nu au fost doar produse tradiționale, ci și o întreagă gamă de jucării, haine, bijuterii sau chiar… mașini. Bine, mașinile au fost de epocă și au fost etalate doar pentru a fi privite.

Expoziția mașinilor de epocă a avut un succes remarcabil, cei mai fascinați de autoturismele expuse fiind copiii. Dar nici cei mari nu s-au putut abține să nu admire colecția de mașini, printre admiratori numărându-se chiar primarul Gheorghe Dorel Vidran, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, senatorul Ioan Cristina, ori Ioan Negrei, primarul comunei Vinga.

În ceea ce privește oferta „alimentară“, aceasta a fost și mai diversificată: de la ceaune cu carne de porc, ori vânat, la mămăligă, zacuscă (favorita președintelui Iustin Cionca), fasole cu ciolan, sărmăluțe, porumb fiert, cârnați etc. Nu a lipsit nici vata pe băț, ori berea fabricată chiar în comuna Zimand.

Sunt atât de multe și arată atât de bine, încât mă simt ca la mall-ul din Timișoara, la food-court. Mă plimb de cel puțin jumătate de oră și nu știu la ce să mă opresc“, ne spune Mișu.

Am venit să o ascult pe Paula Hrișcu. Îmi face plăcere însă să îi acult și pe ceilalți artiști care au cântat înainte. Este un eveniment foarte reușit și, după cum se poate observa, are foarte mare succes. De mâncat nu prea mănânc la astfel de evenimente. Țin foarte mult la silueta mea și nu prea îmi permit să îmi încalc principiile culinare“, ne-a mărturisit Ramona.

VIDEO: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/1743732229400550

Pe scenă au urcat ansamblurile Românașul, Șiriana Șiria, Balgarce Vinga și Csillagvar. Soliștii vocali care au încântat asistența au fost Alexandra Chira, Radu Vand cu Viorica Mănăstire, Vasile Conea, iar capul de afiș al spectacolului a fost Paula Hrișcu. Câțiva dintre soliști au fost acompaniați de Orchestra Frații Șandru.

Primarul comunei Zimandu Nou, Gheorghe Dorel Vidran, a urcat pe scenă alături de senatorul Ioan Cristina, primul politician care a sosit la eveniment. „Nu aș fi urcat pe această scenă, dacă nu l-aș fi avut lângă mine pe senatorul Ioan Cristina. Este ziua voastră și trebuie să ne simțim bine, să savurați programul artistic, dar trebuie să subliniez faptul că atunci când comuna noastră are nevoie de fonduri rugămințile mele se îndreaptă și înspre senatorul Ioan Cristina, care de fiecare dată a răspuns afirmativ dorințelor noastre. Este un politician foarte apropiat de comunitatea noastră și multe dintre proiectele realizate i se datorează și dumnealui“, a declarat primarul Gheorghe Dorel Vidran.

La rândul său, senatorul Ioan Cristina a declarat: Nu vreau să vă rețin foarte mult cu discursul meu politic. De obicei, în astfel de ocazii toată lumea se întrece în a-l lăuda pe primar pentru realizările sale. Și… același lucru vreau să îl fac și eu“, a glumit Ioan Cristina, după care a continuat: „Recoltă bogată și numai bine, vă doresc vouă, locuitorilor din Andrei Șaguna, felicitări și mult succes, domnului primar, Dorel Vidran. Vă asigur pe dumneavoastră, cât și pe prietenul meu Dorel Vidran de tot sprijinul și în continuare. Voi rămâne un apropiat al comunei dumneavoastră“.

La eveniment și-a făcut apariția și Iustin Cionca. Președintele Consiliului Județean nu a refuzat o porție de zacuscă, pe care a lăudat-o din plin, și a admirat mașinile de epocă expuse. De asemenea, a asistat apoi la programul artistic.

Multă lume, multe roade la Ziua Recoltei, eveniment tradițional de la Zimand, unde se reunesc agricultori, investitori, oameni de-ai locului. Este un prilej bun pentru întregirea familiilor, pentru sărbătorirea muncii grele de peste an. Mă bucură și solidaritatea aleșilor liberali, care au venit în număr mare, astăzi, la Zimand, să ne bucurăm împreună de această duminică frumoasă, a declarat Iustin Cionca.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției