Rochia de mireasă din iederă şi flori natural, prezentată la târg

Rochia de mireasă din iederă şi flori natural, prezentată la târg

Noutăţile şi tendinţe în materie de nunţi şi evenimente au fost prezentate, în week-end-ul trecut, la cea de-a şasea ediţie a târgului „Petreceri de vis” de la Arad, printre exponate regăsindu-se o rochie de mireasă din iederă şi flori naturale, realizată de un florist din Arad.

La această ediţie a târgului organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad şi-au prezentat ofertele 80 de firme din Arad şi Ungaria, în standurile special amenajate la ExpoArad Internaţional.

Rochie naturală de mireasă 

Un florist din Arad, în vârstă de 21 de ani, a expus la târg o rochie de mireasă din iederă şi flori naturale, care poate fi creată în câteva zile pentru nuntă sau alt eveniment special. Rochia a fost făcută din sute de frunze de iederă, crizanteme şi mini-gerbera, iar floristul a lucrat două zile pentru finalizarea ei.

“Este o rochie din flori naturale, montate pe o bază de iederă. Acest tip de rochie poate fi creat în două zile. Într-o zi se montează baza şi a doua zi se lipesc florile cu un lipici special. Rochia rămâne proaspătă până la cinci zile datorită faptului că frunzele de iederă sunt cărnoase şi rezistente”, a explicat Paul Valeriu Pop, care a mai spus că preţul unei astfel de rochii poate costa peste 1.000 de lei, în funcţie de florile preferate de viitoarele mirese.

În ceea ce priveşte rochiile clasice de mireasă, specialiştii în domeniu susţin că anul acesta se poartă cele tip sirenă din dantelă şi cu inserţii de perle. De asemenea, viitoarele mirese preferă rochiile cu piese detaşabile, fie că este vorba despre mâneci, fie că este vorba despre bretele, trenă sau bolero. Preţurile rochiilor de mireasă sunt cuprinse între 300 şi 2.000 de lei.

“Anul acesta viitoarele mirese caută rochiile cu piese detaşabile. Asta pentru că la biserică îşi doresc o ţinută sobră, cu mâneci, care apoi, la restaurant, se poate transforma într-o rochie mai lejeră”, a precizat Maria Incicău.

Costumele de miri căutate în acest an sunt cele confecţionate din stofă din Italia, în negru cu alb, care pot costa între 1.000 şi 1.500 lei.

Decoraţiuni naturale

Reprezentanţii firmelor de organizări evenimente au prezentat la târg ultimele noutăţi în ceea ce priveşte decoraţiunile la nunţi, respectiv peretele floral pentru evenimentele care se desfăşoară în aer liber, realizat din sute de orhidee şi trandafiri, paglici de mătase, montate pe un schelet metalic.

„Pentru interior, se poartă, în acest an, culorile turcoaz, verde-mentă, roz pal, aranjamentele din flori naturale şi dantelă”, a precizat Gabriela Roşca.

Totodată, în acest an se poartă buchetele de mirească din bujori, frezii, trandafiri şi orhidee Vanda, dar şi buchetele din flori de sezon. Preţul unui buchet de mireasă este între 150 de lei şi 200 de lei.

Nunţi filmate cu drona

În materie de  servicii foto-video, anul acesta sunt la modă filmările cu drona, în diferite locaţii alese de miri.

„Filmarea cu drona este oferită la pachet cu fotografiile şi filmul nunţii şi se poate realiza în locaţii diverse, alese de miri, cum ar fi, de exemplu, Castelul Corvinilor de la Hunedoara”, a precizat Mircea Moisescu.

La târg au mai fost prezentate oferte de proiectoare de flăcări, efecte criogenice, artificii de apă, artificii piromuzicale, atât pentru nunţi cât şi pentru botezuri.

 

Recomandările redacției