La doar câteva ore de la sosirea noului tehnician al FCC Baschet Arad în România, „galben-albastrele” au disputat, la Timişoara, un meci de pregătire cu naţionala de baschet feminin a României.
Pentru „tricolore” a fost ultima repetiție înainte de startul meciurilor oficiale din campania de calificare la Eurobasket 2021. Partida din prima etapă a calificărilor e programată joi, de la ora 18, la Sala Constantin Jude din Timișoara.
Naţionala României a debut în partidă cu un run de 8-0, iar ecartul de puncte a crescut până la pauza mare (37-20). Miguel Rodriguez a avut ocazia să vadă la lucru întreg lotul avut la dispoziţie, iar scorul a trecut pe plan secund. Pentru statistică, partida de marți seară s-a terminat cu scorul final de 70-34 pentru acvile.
Marcatoarele celor două formaţii au fost:
România: Ashley Walker 20 de puncte, Pavel 9, Godri-Părău 7, Irimia 7, Orban 7, Stoiedin 6, Kilin 6, Mărginean 6 și Popescu 2 puncte.
Arad: Jefimija Karakasevic 15 puncte, Fodor 10, Webb 5 și Ciotir 4 puncte.
Așadar, Manuel Rodriguez va fi primul spaniol care pregătește formația arădeană și al doilea iberic, după portughezul Jose Araujo. Tehnicianul a mai pregătit din postura de antrenor principal echipele feminine Universidad de Salamanca (Spania în perioada 2009-2014), Solna Vikings (Suedia) și U.M.F Skallagrimur Borgarnes (Islanda).
„Sunt foarte fericit că am venit la Arad. Mi-a fost încredinţat un proiect frumos și interesant. Când am primit apelul domnului președinte Marcel Urban, nu aveam nicio îndoială să accept oferta. Întotdeauna am simțit un mare interes din partea Aradului. Am avut şi în trecut mai multe oferte, iar de această dată, ambele părți au ajuns la un acord. Am norocul să o cunosc pe Marta Fodor, cu care am lucrat la Alba Iulia. Ea îmi va ușura adaptarea. Vreau să văd puţin la lucru echipa înainte de a face o evaluare. Voi profita de pauza provocată de meciurile echipei naționale pentru a identifica punctele slabe și punctele forte ale lotului. Va fi un moment bun pentru ca jucătoarele să se adapteze la filozofia mea de joc”, a declarat Manuel Rodriguez.
Noul antrenor principal de la FCC Baschet Arad și-a expus în mare filosofia despre baschet și implicit ținta sa la cârma echipei de pe Mureș. „Mentalitatea şi personalitatea antrenorului se reflectă în apărare, precum și spiritul grupului în ceea ce privește munca colectivă. Pe partea defensivă, antrenorul are o mai mare responsabilitate, deoarece este locul în care echipa trebuie să funcționeze mai bine. Dacă apărarea este bună, atacul va fi mai bun. Dar nu mă consider un antrenor defensiv. Cred că atacul începe de la apărare. Cu cât dominăm mai mult în apărare, cu atât ne va fi mai ușor să jucăm în atac cu tranziții rapide” a rezumat antrenorul galben-albastrelor.
Manuel Rodriguez va debuta oficial pe banca tehnică a Aradului abia pe 24 noiembrie, în deplasarea de la KSE Târgu Secuiesc.

Recomandările redacției