Ceea ce se vehicula zilele trecute la nivel de zvon printre oamenii de fotbal din Arad, s-a oficializat vineri. Experimentatul antrenor Roland Nagy, care a activat la grupele de copii ale clubului Atletico și a contribuit la revenirea UTA-ei în fotbalul mare prin promovările consecutive din Liga a IV-a, a III-a și apoi în Liga a II-a, este începând de vineri coordonatorul tehnic al clubului privat Viitorul Arad, finanțat de Giovanni Catanzariti.
„Suntem bucuroși să vă anunțăm că noul coordonator al clubului este Roland Nagy, care, de curând, a acceptat colaborarea cu Viitorul Arad.
Roland Nagy s-a născut pe 12 iunie 1971 la Arad și are o carieră impresionantă în lumea fotbalului. Primul său meci din Liga 1 îl găsește la FC Brașov, în anul 1993. Cariera lui a luat amploare, astfel ca fostul mijlocaș central a adunat în total 144 de meciuri în Liga 1, în cadrul cărora a marcat 14 goluri, 13 meciuri în Liga a II-a, 15 meciuri în Bundesliga, 59 meciuri în Regionalliga Süd și nu mai puțin de 17 meciuri în UEFA Champions Lea­gue. A purtat tricourile unor clu­buri cunoscute precum Steaua București, și și-a încheiat cariera în anul 2003, în meciul UTA
Arad – Dinamo Bucureşti.
„E o provocare pentru mine și mă bucur că am acceptat pro­punerea lui Giovanni. Îmi doresc ca împreună să continuăm ce
s-a construit până acum și sper să reușesc să aduc un plus de valoare la creșterea performanțelor copiilor”, ne spune fostul fotbalist.
Îi mulțumim că a acceptat provocarea, îi urăm bun venit și mult succes în activitatea pe care o va desfășura!” se scrie în comunicatul clubului Viitorul Arad, postat pe contul de facebook.
Catanzariti și Nagy au mai lucrat împreună între 2010 și 2012, ita­lianul fiind președinte, iar cel
de-al doilea antrenor principal al „Bătrânei Doamne”. După ieșirea din noul proiect al Campioanei Provinciei (în luna octombrie 2016), fostul mijlocaș de Champions League a mai activat ca și director tehnic la divizionara a treia, Lunca Teuz Cermei.

Recomandările redacției