de 1 aprilieSurse apropiate executivului de la Bucureşti au confirmat că Guvernul se reuneşte, astăzi, într-o şe­dinţă extraordinară, cu o ordine de zi pe măsură şi defalcată pe fiecare judeţ în parte. Sursele afirmă că ordinea de zi a fost stabilită de mai multă vreme, prin consultări şi negocieri dure între toate partidele reprezentate în Parlament, şi că reuniunea cabinetului astăzi nu este deloc întâmplătoare.
Cu referire strictă la judeţul Arad, sursele spun că pe ordinea de zi se află dublarea bugetului pri­măriei municipale, triplarea bugetului Consiliului Judeţean şi mărirea până la de patru ori a bugetelor comunale, trecerea imediată a Cetăţii Aradului în proprietate publică a municipiului prin Hotărâre de Guvern, începerea lucrărilor de transformare a aeroportului în aeroport internaţional, alocarea fondurilor pentru construirea unui pod peste Mureş la Vladimirescu şi a lucrărilor la Centura Autostradă Nord, la Autostrada Arad-Oradea şi la Autos­trada Arad-Sâmbăteni-Miniş-Covă­- sînţ-Galşa-Mocrea, reabilitarea şi repunerea în funcţiune a platformei industriale nord-vest şi a fostului Combinat de Mobilă, asfaltarea străzii Constituţiei, respectarea Constituţiei.
În plan cultural, Guvernul are prevăzută demararea de urgenţă a acţiunii „Cultura, extremă urgenţă”, drept pentru care Filarmonica va rămâne cum o da Domnu’, Teatrul va rămâne la teatru, iar Teatrul Hirschl va rămâne şi el – dacă nu s-o dărâma.
Pe plan social, Executivul va decide azi modificarea legii salarizării lunare astfel: muzicienii – o goarnă sau dubă (la alegere), ziariştii – 1,25 procese, doctorii – cîte-o pungă de seringi şi-o fiolă de algocalmin, profesorii – mii de mulţumiri, funcţio­narii ANAF – cîte 3,18 lei de fiecare magazin închis, vameşii – ce le-o pica, acolo…
Guvernul va decide tot azi demararea finanţării pentru izolarea termică a tuturor blocurilor, astfel încît nimic şi nimeni să nu mai transpire; curentul electric va fi gratuit şi fiecare locuitor va primi doi euro pentru fiecare centimetru cub de gaz consumat. Lista este mult mai lungă, ultima prevedere fiind aceea că primarii şi directorii de instituţii publice au obligaţia de-a se pupa azi în public, în Piaţa Indpendenţii, cu sindicaliştii. De asemenea, bancherii trebuie să se pupe cu datornicii, şoferii cu poliţiştii, DNA cu Elena Udrea, Codruţa Kovesi cu Dan Şova şi Traian Băsescu cu Felix.
Sursele spun că toate hotă­râ­rile se vor aproba „la foc automat”, dată fiind concordia care domneşte în sânul clasei politice, în sânul clasei guvernului şi-n sânul clasei a treia B.
Pentru mâine se anunţă o nouă şedinţă-fulger-maraton a echipei guvernamentale, pentru adoptarea unei hotărâri  cu un singur punct, dar sursele n-au putut spune care este punctul. Vă vom ţine la curent în numărul următor al gazetei – dac-o mai apărea şi nu s-o bloca uşa în rugina vreunui bon fiscal.
U.N. Român

Recomandările redacției