Un bun credincios român, Marcel Greavu din Agora Florenţei a relatat mai zilele trecute o foarte frumoasă pildă despre existenţa în noi, deopotrivă, a bunătăţii şi răutăţii. Am s-o reproduc şi eu aici, în Agora Aradului, pentru pilduitoarea sa învăţătură.
Odată un bătrân i-a dezvăluit nepotului său un secret mare. Iată-l, în cele ce urmează: În fiecare din noi există o luptă, la fel ca lupta între doi lupi. Un lup este rău căci conţine invidia, gelozia, răutatea, egoismul, ticăloşia, minciuna, prefăcătoria; iar celălalt lup este bun căci iubeşte pacea, dragostea, speranţa, adevărul, bunătatea, sinceritatea şi credinţa.
Nepotul a rămas un pic confuz şi l-a întrebat pe bunic: Şi care lup câştigă în final? Bătrânul a zâmbit şi a răspuns: Câştigă lupul pe care-l hrăneşti.
A început campania electorală pentru europarlamentare. Votarea va avea loc pe 25 mai. Se vor lupta pe viaţă şi moarte pentru ocuparea celor 32 de locuri alocate României în Parlamentul European aproximativ 600 de candidaţi individuali şi reprezentanţi ai partidelor politice.
S-au tipărit şi s-au dat publicităţii instrucţiuni şi legi privind alegerile europarlamentare, în care sunt focalizate pedepsele care se dau pentru încălcarea lor. Observatorii politici, cei juridici şi cei de prin Europa Unită îşi ascut ghearele şi-şi ţintesc privirile ucigătoare spre cei ce încearcă să fraudeze alegerile. Ani grei de puşcărie îi vor mânca pe delapidatorii de voturi. De aceea, fanta şcătulii cu voturi (poreclită urnă), cea prin care se vâră buletinul de vot va fi cea mai îndrăgită gaură din România. Este fanta care va schimba destine, care va direcţiona viitorul ţării, poate chiar şi formele de relief. De aceea, românii aşteaptă cu nerăbdare ziua votării.
Dar nu ziua votului are, totuşi, cea mai mare importanţă. Cel mai mult aşteptat este timpul campaniei electorale, când vom trăi la scară naţională Carnavalul de la Rio. Deja televiziunile, radio, presa scrisă pe hârtie şi pe monitoare îşi freacă mâinile de nerăbdare.
Începe circul mediatic. Căci candidaţii şi partidele se vor înjura tandru şi elevat, timid şi metaforic, direct şi pe ocolite. Vor fi scoase de la naftalină dosare, filme, casete video compromiţătoare, vor fi demarate procese. Problema este aşa: dacă unuia de la adversarii politici i se deschide un dosar, Justiţia e corectă. Dacă i se deschide un dosar unuia de-al nostru, Justiţia este manipulată, este aservită adversarului. Mişto, nu? Superbă politica valahă!
Aşadar, între graniţele Statului Român trăieşte un popor. Un singur popor. În sânul căruia se găsesc şi bune şi rele. Interesant este că poporul român vrea să deceleze binele şi răul; chiar vrea să promoveze binele. Doar că nu poate, sau nu ştie. Pasiunea e prea mare, suntem doar, un popor latin. Cam prea latin! Asta pentru că taberele politice de la noi uită pentru ce se luptă. Uită că, totuşi, ele se zbat pentru binele ţării. România este ca în pilda aceea, în care se află doi lupi: unul rău şi unul bun. Problema este că noi nu ştim exact pe care să-l hrănim; aşa că dacă nu vom fi atenţi,vom hrăni lupul rău, care va câştiga lupta.
Vai nouă!

Recomandările redacției