România va înfrunta Irlanda, Rusia și Azerbaidjan în Grupa 1 a Turului de Elită U19, ultima fază premergătoare Campionatului European de anul viitor.

Antrenorul reprezentativei este arădeanul Dan Oprescu, deținător al licenței UEFA PRO: “E o grupă care la prima vedere pare echilibrată. Cunosc Irlanda, pentru că am disputat o ”dublă” amicală în acest an, în martie, și are mulți jucători care evoluează la un nivel foarte ridicat. Ne vom documenta și despre celelalte, pentru a pregăti cât mai bine meciurile din luna martie și pentru a merge la EURO!” a declarat acesta pentru frf.ro.

„Tricolorii” vor evolua după următorul program:

20 martieIrlanda – România
23 martie:  Rusia – România
26 martie:  România – Azerbaidjan

Șanse să participe la cele trei partide are și utistul David Miculescu, deși este cu un an mai tânăr decât limita, el fiind un membru important al „naționalei” U18: „Am stat mereu cu ochii pe David Miculescu, chiar dacă e cu un an mai mic decât vârsta maximă permisă la noi. Speram să debuteze mai repede în acest sezon de Liga 2-a, să prindă puțin curaj, încredere și chiar și putere, așa cum au restul fotbaliștilor convocați. E foarte important să joci constant la echipa de club la un nivel cât mai înalt, așa că depinde doar de David dacă reușește să se impună la UTA. Oricum, din câte am văzut, el e component de bază al naționalei Under 18, însă eu cred că ne-ar putea ajuta și pe noi mai repede sau mai târziu” declara în urmă cu două săptămâni Dan Oprescu.

România U19 a ajuns în Turul de Elită după ce a strâns 4 puncte într-o grupă preliminară cu Grecia, Bulgaria și Gibraltar.

Recomandările redacției