buiaMatematica spune că „Bătrâna Doamnă” va mai evolua cel puțin încă un sezon în eșalonul secund al fotbalului românesc, acolo unde-și dorește să rămână și viitorul său adversar din campionat. FC Maramureș duce o luptă la baionetă cu FC Olt Slatina pentru evitarea ultimului loc retrgradabil din seria de Vest a Ligii a II-a, iar asta înseamnă că-și leagă toate speranțele de cele trei confruntări pe care le mai are de disputat până la final. Două dintre ele le dispută împotriva unor echipe ce nu mai au obiectiv, UTA și CS Mioveni, iar asta le dă motive să creadă cu adevărat în salvare.
Numai că, cel puțin arădenii, au anunțat deja prin vocea antrenorului Adrian Falub că vor căuta să se răzbune cu orice preț pe maramureșeni. Aceștia au câștigat ultimele trei partide oficiale cu „textiliștii”, contribuind din plin la ratarea obiectivului în Calea Aurel Vlaicu. Antrenorul „galben-albaștrilor” e la curent cu declarațiile răzbunătoare ale utiștilor, însă, cu toate astea, are motivele sale să spere într-un rezultat bun la Arad.
„Știu că UTA ar dori să ne creeze și nouă necazuri, așa cum am făcut-o și noi în ultimii ani, însă la ora meciu­lui, FC Maramureș ar trebui să fie mai motivată. Încă nu suntem salvați de la retrogradare, iar apoi ne așteaptă un meci acasă cu Poli, care trage tare să promoveze. Părerea mea este că UTA, nemaivând șanse la primele două locuri, va fi mai relaxată. Sper să profităm de asta și să luăm trei puncte de la Arad. Dacă reușim asta, vom fi ca și salvați”, a precizat Romică Buia, care mai are un motiv să spere într-un rezultat pozitiv pe malul Mureșului: „Chiar dacă am mai și pierdut, cred că am făcut meciuri bune în ultimul timp. Suntem și liniștiți și motivați și asta pentru că Primăria din Baia Mare a început să ne ajute. Dacă o făceau mai repede, poate nu ajungeam în situația aceasta”.
„Principalul” moroșenilor a fost impresionat de prestația „alb-roșiilor” în confruntarea cu Luceafărul Oradea, dar fotbalistul „textilist” pe care-l apreciază cel mai mult are șanse reduse să evolueze. „Chiar am fost plăcut surprins de forța echipei arădene cu Luceafărul, când a jucat foarte bine și și-a creat foarte multe ocazii. Personal cred că Silvășan este cel mai periculos utist. Îl cunosc foarte bine și de pe vremea când eram colegi la Poli”, mai spune fostul mijlocaș al „alb-violeților”. Apropo de trecutul său fotbalistic, Buia se poate aștepta la o primire rece din partea fanilor arădeni cu ocazia partidei de vineri, dar: „Nu cred că voi fi prea înjurat sau blamat și spun asta fiindcă am vorbit cu suporterii arădeni după partida din tur, de la Baia Mare, și mi-au dat de înțeles că nu mai au nimic cu mine. Am purtat discuții amicale, nu a fost nicio problemă între noi”.
Băimărenii au probleme în defensivă pentru deplasarea de la Arad. Fundașul central, Istrofor și cel stânga, Duruș sunt suspendați și nu vor fi pe teren vineri seara. Maramureșenii vor ajunge joi în orașul nostru, iar a doua zi, de la ora 18, vor deschide runda cu numărul 28 a seriei de Vest a ligii secunde în compania „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției