Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, va efectua o vizită în Serbia în ianuarie 2019, a confirmat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează ziare.com, care citează TASS. „Vizita preşedintelui (Putin) în Serbia este în curs de pregătire şi este planificată să aibă loc în ianuarie”, a spus Peskov.

Anterior, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunţat că îl aşteaptă în vizită pe omologul sau rus în vizită la Belgrad în 17 ianuarie. Întrevederea precedentă între cei doi lideri a avut loc Moscova, în 2 octombrie 2018.

Presa sârbă a anunţat înainte de aceasta că în timpul viitoarei vizite a preşedintelui rus este planificată semnarea a 20 de acorduri în diferite domenii. În centrul atenţiei se va afla realizarea unor proiecte comune în domeniul energeticii, infrastucturii şi noilor tehnologii.

La rândul său vicepremierul rus Iuri Borisov a anunţat anterior că în timpul vizitei ar putea fi semnat şi un acord pentru înfiinţarea în Serbia a unui centru nuclear.

Recomandările redacției