Acţiunile de verificare ale forţelor de ordine se vor desfășură  permanent  chiar şi înainte de Anul Nou, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Astfel purtarea măștii de protecție este obligatorie în continuare în toate spațiile publice, dar se menține şi interzicerea circulaţiei în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Ieri, 30 decembrie, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.089 de persoane, verificate 220 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 49 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 174 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.500 de lei, dintre care 18 în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Recomandările redacției