Aproximativ 100 de suporteri ai UTA-ei au însoțit echipa la Buzău. Au făcut-o conștienți că îi așteaptă la întoarcere un drum foarte lung, care se va sfârși târziu în noapte și după câteva ore de somn vor trebui ca mâine dimineață să se trezească devreme pentru a merge la muncă. Au făcut însă acest sacrificiu pentru că meciul de la Buzău era unul extrem de important. Suporterii au conștientizat acest lucru, din păcate jucătorii mai puțin, mult mai puțin. Dincolo de meciul slab făcut, a surprins și revoltat atitudinea letargică, delăsătoare chiar în cazul unora; asta, repetăm, într-un meci de o mare importanță.

Ca de obicei fanii UTA-ei au cântat și au scandat pe toată durata meciului. Practic, fondul sonor al partidei a fost dominat autoritar de galeria echipei noastre. Chiar dacă pe parcursul meciului, nervii câte unuia dintre suporteri a mai cedat și s-au auzit apostrofări individuale la adresa jucătorilor, în special a lui Ubbink, cei care au ocupat sectorul oaspeților și-au făcut datoria până la capăt. La final însă au întors foaia.

Dacă până acum, atât în deplasare cât și pe teren propriu jucătorii au fost aplaudați și încurajați indiferent de rezultat și prestație, răbdarea fanilor pare să fi ajuns la final. Atitudinea iresponsabilă într-un meci atât de important, i-a înfuriat pe bună dreptate pe aceștia. Marea majoritate a jucătorilor au fost trimiși la vestiare, la gard, în fața suporterilor, rămânând căpitanul din acest meci, Florin Iacob, secondat de Albert Stahl și Philip Otele. Suporterii și-au spus of-ul pe un ton în concordanță cu prestația echipei.

UTA va juca returul cu Gloria Buzău pe o arenă plină. În vânzare mai sunt doar aproximativ 1000 de bilete, asta deși ne mai desparte o săptămână până la acel meci. Așa cum declara și Mircea Rednic, jucătorii au o mare datorie morală față de acest public, față de suporteri iar aceștia s-au făcut cât se poate de explicit înțeleși că timpul aplauzelor și încurajărilor nemeritate a trecut.

(foto: Claudia Carp)

Recomandările redacției