Doi şoferi turci sunt cercetaţi pentru transportul a douăzeci de cetăţeni din Irak, Siria, Egipt şi Afganistan spre frontieră. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II au depistat douăzeci de cetăţeni din Irak, Siria, Egipt şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu produse din aluminiu, respectiv textile.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Turcia, în vârstă de 34 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din aluminiu pe ruta Turcia – Austria.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, optsprezece persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak, Siria şi Egipt, adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani şi doi minori în vârstă de 15, respectiv 18 ani.

Duminică, în jurul orei 12.45, la acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră tot pentru a ieşi din ţară, un alt cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta produse textile din Turcia, pentru o societate din Suedia.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, fiind descoperite ascunse, sub remorca automarfarului, pe roata de rezervă, două persoane, cetățeni din Afganistan şi Siria, în vârstă de 23 şi 18 ani. În ambele situaţii, cetăţenii străini, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini și de trafic de migranți pentru şoferii turci.

 

Recomandările redacției