Pe un sitenticul de proastă calitate din cartierul bucureștean, Pantelimon, UTA evolua împotriva fostei echipe a antrenorului său, care merge bine și cu Marius Măldărășanu pe bancă. Erau în joc punctele din cadrul rundei cu numărul 18 a Ligii a II-a, cu „Bătrâna Doamnă” în postura liderului.

Iar formația arădeană chiar a început ca un adevărat lider, cu gol înscris după numai 7 minute de joc. Ursu a pătruns până la marginea careului, ușor lateral dreapta, a trimis o centrare șutată în fața porții, unde a apărut Miculescu, care a înscris din alunecare, din fața lui Ciubotaru. Forcingul oaspeților a continuat și, 5 minute mai târziu, putea fi 0-2. C. Rus a pasat din prima printre fundașii adverși, Ursu a scăpat singur, perpendicular pe poartă, dar a trimis defectuoas pe lângă bara din stânga lui Gavrilaș. După o finalizare a lui Miculescu în blocaj, mai precis după minutul 20, inițiativa a început să o aibă formația gazdă. Al. Coman și Lungu au fost primii care i-au dat ceva emoții lui Iacob, colegii acestuia din urmă având evidente dificultăți să mai construiască de la mijloc în sus. Mai mult, pe final de repriză a venit și golul egalizator. După ce Melinte a riscat autogolul la șutul lui Herea, Andrei Rus nu a fost la fel de norocos. Corner Sava, cap Herea și fundașul dreapta al arădenilor își deviază balonul în proprie poartă din careul mic: transversală-gol și scorul pauzei era 1-1.

„Roș-albii” au început tare și actul secund, iar Ursu a ratat a doua mare ocazie în dreptul său. De această dată, Buhăcianu i-a pasat perfect în 10 metri și fostul fotbalist al lui U. Cluj a finalizat cu stângul exact pe direcția lui Gavrilaș.  Replica celor de la Metaloglobus a venit în minutul 57, când Lungu a primit de la Herea în 12 metri, dar a tras eronat, pe lângă poartă. Ursu l-a întrebuințat pe Gavrilaș cu un șut de la distanță, înainte de a fi înlocuit cu Bustea. Chiar acesta din urmă  avea să rateze a treia ocazie mare pentru UTA, reluând slab, în portar, respingerea acestuia din urmă la șutul de la distanță a lui Moise. Dar și Iacob a avut treabă la finalizarea din 15 metri al lui Al. Coman sau șutul plasatal lui Ciocâlteu după o contră a gazdelor. Elevii lui Balint au atacat mai mult pe final, după ce Sava a fost eliminat pentru dublu avertisment, însă golul izbăvirii nu a mai venit, deși ocazii au fost. C. Rus a avut două importante, șutând mai întâi în bară din 12 metri și apoi reluând cu capul puțin pe lângă colțul scurt cu capul.

Gazdele au cerut penalty în prelungiri la un henț comis de Ilie în careu, dar arbitrii nu au semnalizat nimic, iar „Bătrâna Doamnă” ia punctul ce o menține de una singură pe primul loc în clasamentul Ligii a 2-a.

Formații:

Metaloglobus: Gavrilaş – Ciubotaru, D. Lung, Plămadă, Sava – Andr. Lungu, Mino Sota – Al. Coman, E. Vraciu (88 Duminică), Ciocâlteu (90+2 Vîlceanu) – Ov. Herea (85 Ionică). Antrenor: Marius Măldărășanu

UTA: Fl. Iacob – An. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Ursu (67 Bustea), Moise, Hrezdac (81 Al. Ioniță), Miculescu (86 Oroian) – C. Rus, Buhăcianu. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Robert Avram (Pitești) – Mihai Ionescu (Suseni – Argeș), Gheorghiță Bălan (Pitești). Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș)

Eliminat: Sava (min. 77)

Observatori FRF: Fevronia Ion (Craiova), Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea)

Foto: Eduard VÎNĂTORU şi George FILIP / Mediafax Foto

 

Recomandările redacției