lucrari drumuriÎncă de la începutul acestei luni, de aproximativ două săptămâni, lucrările la partea de drum din zona centrală a Lipovei, au fost reluate. Aceste lucrări au fost demarate încă din vara anului trecut, când pe porţiunea din zona Pieţei Libertăţii din Lipova, s-a lucrat la partea de canalizare a acelei porţiuni de drum. După scurt timp de la începerea lucrărilor a fost nevoie ca acestea să fie întrerupte din cauza unor vestigii arheologice descoperite pe toată porţiunea din faţa Bazarului Turcesc din Lipova.
Bazarul Turcesc, cunoscut şi sub denumirea de „Sub dughene”, construit cândva în prima jumătate a secolului al XVII-lea (după 1615), este singura construcție care mai păstrează încă amintirea acelor vremuri din jurul anului 1552, când oraşul a fost ocupat de turci. Lucrările edilitare demarate de noua administrație a orașului au dus inevitabil la descoperirea unor structuri din vechiul oraș. Introducerea rețelei de canalizare a dus la descopeririea unor fundații de clădiri în Piața Li­bertății, care sunt din perioada ocupației otomane. Descoperirea acestor structuri vechi, a oprit, începând din toamna anului trecut, lucrările demarate, pentru o buna bucată de timp, mai ales, dat fiind faptul că după finalizarea tuturor acţiunilor arheologice pentru determinarea apartenenţei acelor structuri, a urmat anotimpul recem care a îm­piedicat derularea în bune condiţii a lucrărilor.
În prezent, lucrările decurg foarte bine, echipa de muncitori a companiei contractate fiind prezentă zilnic în zonă. În momentul de faţă se lucrează la partea de structură a drumului rutier, partea de canalizare fiind finalizată.
Reluarea acestor lucrări este un motiv de bucurie pentru cetăţenii Lipovei , zona fiind una centrală, foarte circulată.

Recomandările redacției