IMG_3955Curățenia orașului Pâncota este un deziderat permanent al administraței orașului și al satului aparținător Măderat. Asta cu atât mai mult cu cât, după cum se știe, starea de curățenie descrie involuntar gradul de civilizație al unei comunități.
Despre acest capitol din acti­vitatea administrativă și despre planurile unor acțiuni ne-a spus câteva aspecte tânărul viceprimar al orașului, Dan Ștefan Pocrișer.
„Dacă vorbim de acțiunea de salubrizare trebuie să spunem că în prima fază aceasta s-a desfășurat cu angajații Primăriei dar împreună cu numeroși voluntari precum elevii de la școală. Avem însă în plan și alte acțiuni de acest gen în perioada următoare, curățenia e importantă pentru noi.
În altă ordine de idei, trebuie să amintim și de colectarea deșeurilor din gospodării și nu numai.  Este vorba de colectarea selectivă a acestora, în special a peturilor și a foliilor; avem locuri speciale pentru depunerea acestora. Anul trecut, de exemplu, s-au colectat 10 tone de deșeuri, activitate ce are darul de a proteja mediul înconjurător și implicit și pe noi.
În data de 8 mai avem o acțiune de ridicare a DEEE-urilor, adică frigidere, mașini de spălat, alte aparate electronice“ a precizat viceprimarul din Pâncota.

Recomandările redacției