IMG_2678În mod deosebit, la primăria din Hălmagiu, sâmbăta este zi lucrătoare. Deoarece  sâmbăta oamenii din toată zona vin la piaţa săptămânală  pentru cumpărături, vin la primărie pentru a-și rezolva diferite probleme.
În acestă perioadă  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) solicită anumite dovezi  suplimentare cu privire la comple­tarea dosarului pentru acordarea de subvenții. Însă, la ora actuală numeroși agricultori nu și-au clarificat posesia asupra unor terenuri.
„Noi am mai spus: dacă lu­mea nu se va pune la punct cu actele de posesie,  mai ales aceştia din zonă, riscă să piardă acest drept de a primi subvenţii“ – a spus Gheorghe Alda, directorul APIA Arad.
Problema este că  timpul rămas este scurt, ca să-şi procure cele cerute de APIA. Ca exemplu: casa şi grădina este a proprietarului declaraţiei, dar pământul nu s-a putut trece pe proprietar, în regimul trecut; dar acest pământ are moştenitor care are casa şi grădină. Numai că dacă ar apela la notari, ar trebui să plă­tească atât de mult încât ar plăti mai mult decât valoarea pământului.

Recomandările redacției