Vânzările Galaxy S4 au depăşit 10 milioane de unităţi în 27 de zile, faţă de 50 de zile în cazul Galaxy S III, a declarat joi pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al Samsung, Nam Ki-yung. Modelul, lansat pe 26 aprilie, a atins pragul pe 22 mai, a precizat reprezentantul grupului sud-coreean, transmite Bloomberg.

 

Samsung este liderul pieţei smartphone-urilor la nivel global, estimată la 294 miliarde de dolari pe an. Compania a înregistrat în primul trimestru o cotă de piaţă de 31,7%, fiind urmată în top de APple cu 17,3% şi LG cu 4,7%, potrivit datelor Bloomberg Industries şi IDC.

 

Pe de altă parte, cota de piaţă a Apple după valoarea vânzărilor este de 31,8%, deoarece compania mizează pe smartphone-uri scumpe, cu o marjă de profit ridicată.

Pe lângă poziţia de lider al pieţei smartphone, Samsung este cel mai profitabil producător de dispozitive cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Samsung şi-a adjudecat în primul trimestru 95% din profiturile operaţionale înregistrate de toţi producătorii de dispozitive Android, potrivit datelor Strategy Analytics.

 

Android este cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile, echipând 75% din smartphone-urile vândute în primul trimestru la nivel mondial.

Citeşte şi: IPHONE pierde teren în faţa Samsung şi Motorola Citeşte şi: Apple rămâne cel mai valoros brand din lume, fiind evaluat la 185 miliarde de dolari. Cine se mai află în top Citeşte şi: Vânzările de smartphone-uri au crescut în primul trimestru cu 43%

 

Recomandările redacției