Trei asistenți medicali de la Dispensarul TBC, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, au participat zilele trecute la o acțiune de prevenție, derulată la Școala cu clasele primare din Felnac.

Pornind de la considerentul că „Prevenția este mama sănătății”,  cadrele medicale doresc să promoveze stilul de viață sănătos în rândul copiilor. În acest sens au inițiat campania „Sănătate pentru ochișori mici”, destinată elevilor din clasele primare.

„La clasele a II-a și a III-a de la Felnac, s-a discutat despre riscurile la care suntem expuși în viața de zi cu zi, despre importanța sportului, a unei alimentații bogată în fructe și legume, spălatul corect al mâinilor și al dinților – toate acestea ducând la creșterea imunității organismului. Totodată micilor învățăcei li s-a explicat ce înseamnă tuberculoza și de ce trebuie să țină cont pentru a nu se expune acestei boli“, ne-a declarat Marius Ionaş, asistentul şef.

Dacă în municipiul Arad au loc adeseori asemenea acțiuni în rândul elevilor, asistenții medicali implicați în campanie – Ana-Maria Dolean și Mihaela Hornea, sub îndrumarea asistentului șef Marius Ionaș – s-au gândit să se adreseze și școlilor de pe raza județului. Campania a debutat cu școala din Felnac, urmând ca pe viitor să ajungă și la alte școli din mediul rural.

 

Recomandările redacției