gaicaUTA a pierdut al doilea meci consecutiv cu 4-0 și în aproximativ aceeași formulă de echipă. În afara lui Florin Lazea, ceilalți fotbaliști din lotul primei echipe care au evoluat și la Reșița au intrat pe teren și la Oradea, pentru ca primul „unsprezece” să fie completat din nou cu juniorii republicani A pregătiți de Sandu Gaica.
Antrenorul ne-a dat și detaliile convocării băieților săi pentru deplasarea de ultim moment pe Crișul Repede. „De abia la ora 14,15 conducerea clubului ne-a comunicat că trebuie să plecăm la Oradea. Jucătorii mei erau pe la casele lor, prin oraș, dar au venit rapid la club. I-am adunat repede, dar asta și pentru că le-am spus să fie pe fază că s-ar putea să avem nevoie de ei. Ședința tehnică am făcut-o pe autocar, fiindcă și așa întârziasem. La 17 și 5 minute eram pe teren, iar după alte 6-7 minute a început partida”, ne-a mărturisit tehnicianul.
Deși scorul final avea să fie unul dur, Gaica nu crede că elevii săi s-au comportat rău și nici nu a fost impresionat de echipa gazdă. „Spre deosebire de meciul de la Reșița, unde formația adversă ne-a pus probleme și a marcat în urma unor faze lucrate, de data aceasta, am luat goluri doar pe greșelile noastre. E adevărat, e posibil ca nici bihorenii să nu se fi întrebuințat ca lumea fiindcă nu au avut în față prima echipei a UTA-ei, deși, pe de altă parte, au jucat destul de agresiv. La rândul nostru, ne-am creat două ocazii mari de a înscrie prin Dan și Bocșa, fotbaliști aflați doar la al doilea meci în Liga a II-a”, a mai spus fostul fundaș al „alb-roșiilor”.
Într-adevăr, cele 4 reușite ale orădenilor au fost favorizate de erori de plasament și intervenții greșite în defensivă și, culmea, ele au venit din partea jucătorilor din circuitul primei echipe: Horvat, Oltean, Ardelean și Gornic. În schimb, de la grupa de juniori au mai debutat în eșalonul secund trei fotbaliști. Alin Dubăț a fost titular pe banda dreaptă, în timp ce Alexandru Lazăr și Răzvan Stanciu au intrat spre final în luptă. Concluzia a tras-o tot Gaica: „În ciuda faptului că situația din clasament a echipei e din ce în ce mai grea, iar lucrurile la club nu sunt roze, tot răul spre bine. Copiii câștigă experiență prin astfel de meciuri contra seniorilor și, zic eu, nu s-au făcut deloc de rușine. Dimpotrivă, au cules destule aprecieri dintr-o parte și alta, iar asta nu poate decât să mă bucure”.

Recomandările redacției