sanduionArădeanul Sandu Ion a fost ales, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, el primind mai multe voturi decât contracandidata sa, Gabriela Szabo. Fostul atlet a primit 113 voturi, în timp ce Szabo a fost votată de 89 de membri. Patru voturi au fost anulate.
„Sunt convins că putem revitaliza împreună atletismul românesc. Doresc să avem un respect foarte clar între sportivi, federaţie, cluburi. Din păcate, sportivii nu au un stadion pe măsura valorii lor. Pentru asta mi-am propus refacerea pistei de atletism a stadionului Iolanda Balaş Soter, terminarea tribunei şi a hotelului de pe acelaşi stadion. Sportivii trebuie să aibă locurile de cazare şi refacere, chiar lângă locul de antrenament. Pe multe stadioane din ţară s-au făcut piste sintetice, dar nu există materiale. Am discutat cu 23 de primari pentru a îmbunătăţi aceste baze sportive. Am vizionat atletismul la ultimele Jocuri Olimpice şi la ultimele Campionate Mondiale, dar nu vreau să critic pe nimeni. În 2016, la Rio, putem să aliniem un lot de 10-15 sportivi şi să câştigăm două-trei medalii. Pentru asta trebuie să activăm baza de pregătire, refa­cerea, alimentaţia şi medicaţia lor. Mă oblig să le asigur sportivilor din lot, 10 – 12 concursuri internaţionale pe an”, a fost discursul de câștigător al lui Sandu Ion.
Pentru postul de preşedinte al Fede­raţiei Române de Atletism îşi mai anunţase candidatura fostul secretar general al forului, Traian Badea, însă acesta s-a retras din cursă vineri, când a precizat că îl susţine pe Sandu Ion şi a lansat un atac la adresa Gabrielei Szabo.
La Adunarea Generală a FR Atletism au participat 206 membri cu drept de vot din cele 215 structuri afiliate. Până în prezent, postul de preşedinte al FR Atletism a fost ocupat de Sorin Matei, care nu a mai candidat.

Recomandările redacției