În penultima săptămână teatrală din anul 2018, arădenii vor avea parte de patru spectacole, îndrăgite atât de cei mari, cât și de cei mici, informează reprezentanții Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Șirul de spectacole al săptămânii debutează joi, 13 decembrie, când, de la ora 19, actorii Zoltan Lovas, Carmen Vlaga Bogdan, Oltea Blaga, Andrei Elek, Liliana Balica, Mariana Tofan, Alex Mărgineanu, Cecilia Lucanu Donat, Robert Pavicsits, Roxana Sabău și copilul Darius Bogdan vor urca pe scenă cu spectacolul „Iubirea la oameni”, de Dmitri Bogoslavski. Spectacolul este regizat de Vlad Massaci și se joacă pe scena sălii Studio a TCISA.

Șapte personaje de diferite profesii își spun poveștile de viață. Toate aceste povești încearcă să transmită un mesaj despre cum se pot menține relațiile la distanță, cât de importantă este identitatea națională, apartenența, sau care sunt adevaratele valori într-o societate modernă, în care mijloacele de comunicare ne influențează tot mai mult viața, iar oamenii ajung să se simtă din ce in ce mai singuri”. Aceasta este ideea din spatele spectacolului „Complexitatea apartenenței”, de Falk Richter, în regia lui Radu Nica, care va prinde viață tot pe scena sălii Studio, în 15 decembrie, la ora 19. Din distribuția acestui spectacol fac parte actorii Dorina Darie Peter, Ioan Peter, Cecilia Donat, Angela Petrean Varjasi, Calotă Sorin, Alex Mărgineanu și Stanciu Calin.

În dimineața zilei de duminică, de la ora 11, pe scena Trupei Marionete a Teatrului Clasic își vor trăi aventurile două personaje năstrușnice, extrem de îndrăgite de copii, într-un spectacol care le poartă numele: „Hänsel și Gretel”. „«Hänsel și Gretel» este un spectacol montat în stil clasic, cu marionete la fire scurte, care urmărește fidel povestea fraților Grimm. Partiturile muzicale cântate și coloana sonoră sunt adaptate după opera lui Engelbert Humperdinck. Caracterele bine definite ale personajelor, interpretarea și mânuirea de excepție, cât și atmosfera de basm reușesc să-i bucure pe micii și pe marii spectatori la fiecare reprezentație”, spune Francisca Simionescu, regizoarea spectacolului pentru copii.

În seara aceleiași duminici, de la ora 19, sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” va găzdui spectacolul semnat de Catinca Drăgănescu, „[ză] Pes©ăruș”. „Catinca Drăgănescu demontează, desface, remontează, remixează, cum se spune astăzi, prima şi poate cea mai cunoscută dintre scrierile cu adevărat cehoviene ale lui Anton Pavlovici, o transferă, o relochează în zilele noastre, dorind, în primul rând, să demonstreze că cel care este recunoscut îndeobşte drept dramaturgul de la care începe revoluţia formelor şi formulelor dramatice şi dramaturgice în secolul al XX-lea poate fi nu doar aproapele nostru, aşa cum imbatabil a arătat într-o recentă carte George Banu, ci, categoric şi definitiv, contemporanul nostru. Şi că «Pescăruşul» este, pe bună dreptate, o comedie”, scrie criticul de teatru, Mircea Morariu.

Recomandările redacției