reabilitarePrimăria municipiului Arad va semna declaraţia de eligibilitate pentru şapte blocuri din oraş care au toată documentaţia necesară pentru reabilitarea termică, investiţie care se va realiza cu fonduri europene.
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în conformitate cu prevederile legale, Primăria va semna declaraţia de eligibilitate pentru aceste blocuri. „Conform cerinţelor UE vom semna declaraţia de eligibilitate în care se menţionează că asociaţiile de proprietari nu au mai primit finanţarea europeană pentru reabilitare termică, că nu au datorii, că au întocmite proiectele tehnice şi că au fondurile necesare pentru cofinanţare. După această procedură, vom organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului şi în acest an vor putea începe lucrările de reabi-litare”, a explicat Gheorghe Falcă.
Cele şapte blocuri care vor fi primele beneficiare ale Programului de eficientizare energetică derulat cu fonduri UE sunt blocul 207 (Mioriţa), blocul 727 (str.Vaslui), blocul 7 (str. Imaşului), blocul 318, scările A şi B (str. A.P. Negură), blocul V9 scările A şi B (str. 6 Vânători), blocul 309, scările A şi B (str. E. Drăgoi) şi blocul 341, scările A şi B (str. Gheorghe Ciuhodaru).
Finanţarea lucrărilor de reabi­litare se va face prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul major de intervenţie 1.2. Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020.
(Ş.M.)

Recomandările redacției