Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici – judeţul Arad au început ziua de azi cu activități ilegale, chiar de la primele ore ale dimineții. Aceștia au depistat şapte cetăţeni indieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosind documente de călătorie false.

Așadar astăzi, 07 decembrie 2019, în jurul orei 05.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici – I.T.P.F. Oradea, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, călătorind cu trenul IR care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Budapesta, şapte bărbați. La control aceștia au prezentat cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, dar care s-a dovedit că nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 40 de ani, care aveau drept de muncă pe teritoriul României.
De asemenea, cu privire la cele constatate, persoanele au declarat că au obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 1.000 de euro fiecare şi doreau să ajungă în Germania.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției