Nu mai puțin de 400 pachete cu țigări netimbrate, 1630 petarde și haine contrafăcute confiscate de jandarmi în doar câteva minute în care aceștia au fost în patrulă. 

În urma unor acțiuni desfășurate zilele trecute în zona Piețelor Mihai Viteazul și Obor, jandarmii au depistat în flagrant trei bărbați și o femeie, care ofereau spre comercializare 400 de pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. Mai departe, aceștia au avut parte de încă o femeie dar care, de această dată deținea și comercializa mai multe articole de îmbrăcăminte purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate. Acestea ajungeau la valoarea totală de peste 4.000 de lei.

În final, alte două femei care dețineau și comercializau 1.630 bucăți materiale pirotehnice au fost luate în vizorul jandarmilor și sancționate.

Pe numele celor șapte persoane, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Țigările netimbrate, articolele de îmbrăcăminte și materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

Recomandările redacției