Cu ocazia zilei de 8 Martie- Ziua Internațională a Femeilor, ne-am gândit să facem un popas tocmai la Hălmagiu, o localitate la limita județului nostru, cu o zonă plină de istorie și tradiții, unde domnul Gheorghe Dărău este la primul mandat de primar.

Deși ne-am anunțat prezența înainte cu vreo două zile, știam că au organizat o sărbătoare închinată femeilor, cu ocazia Zilei de 8 Martie.

Domnule primar, sunteți de acord să facem un scurt bilanț al primilor doi ani de activitate în domeniul administrativ?

– Da, desigur și cu această ocazie vă invit și să participați la acest eveniment care va începe de la ora 18.00.

Domnule primar, avem câteva întrebări pentru dumneavostră și anume: știm că ați prins în mandatul dumneavoatră o perioadă grea, de pandemie și criză economică. Dar totuși am înțeles că aveți realizări destul de frumoase. Asta arată că nu v-ați mulțumit să veniți doar la primărie și să faceți act de prezență…

– Da, așa este, mai ales că în acești doi ani au fost probleme cum ați precizat și dumneavoastră cu pandemia, criza etc. Toate acestea ne-au afectat, iar acum mai avem și războiul lângă noi. Dar „vorba multă, sărăcia omului”, cum se spune. Să intrăm pe făgașul nostru.

Am proiecte realizate, dar și în curs de implementare cum ar fi: extinderea de apă și canalizare în satul Brusturi. Acest proiect presupune inclusiv construirea unui bazin, din care se vor alimenta cu apă satele Cristești și Bodești.

Alt proiect realizat este construirea unui pod peste Valea Hălmagiului care este pe lângă târgul de animale, care face legătura cu terenurile agricole și cimitirul. S-a deviat de pe DN 76 circulația mai ales când se organiza o înmormântare.

Mai vorbim de un proiect de modernizare a DC 50B în localitatea Leasa, cu o lungime de 5,4 kilometri, proiect finanțat prin Anghel Saligny, deci am mai reabilitat acoperișul și fațada clădirii din centrul Hălmagiului, care se află în administrarea primăriei. Un alt proiect este modernizarea drumului de acces în cătunul Tulești, din satul Brusturi, o altă modernizare este a terenului de sport al școlii din Hălmagiu, care va fi prevăzut cu nocturnă, gazon sintetic și împrejmuire. O altă investiție este construirea unei capele mortuare la Hălmagiu. Vom face și reabilitarea totală și dotarea cu mobilier a Căminului Cultural din Hălmagiu, care ați văzut cum arată. Am reabilitat deja căminul cultural și școala din Ionești, căminul cultural din satul Leasa, căminul cultural din Țărmure, am modernizat trotuare prin amenajare de pavaje pe strada primăriei, Avram Iancu și Ciungăneasa.

Mai sunt în curs de implementare a unui proiect care prevede construirea unui podeț în satul Bănești. Deci mai am pe sursa de finanțare Anghel Saligny, modernizarea de drumuri de interes local deci de asfaltare a 0,7 kilometri în comuna Hălmagiu.

Proiecte care sunt în așteptare am mai multe: modernizarea, amenajarea și dotarea pieței agroalimentare, reabilitarea dispensarului uman, modernizarea DC 44 Hălmagiu- Cristești, proiect finanțat prin Anghel Saligny.

Alt proiect este modrnizarea drum acces cătun Arpășești, din satul Tisa, modernizare strada 3 din Poienari. Un proiect important ar fi un generator fotovoltaic cu putere instalată de 400 KW. Un alt proiect este dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a Liceului Tehnologic Moga Voievod.

Păi domnule primar, ați făcut în doi ani de criză și la primul mandat de primar, cât alții în două mandate de câte patru ani.

Domnule primar, am înțeles că aveți organizat la ora 18:00, o întâlnire cu femeile de 8 Martie.

– Da, așa este și vă invităm și pe dumneavoastră să participați la această sărbătoare.

Vă mulțumesc, sunt onorat!

Am dat curs invitației edilului șef. La ora stabilită, veneau grupuri, grupuri de femei, care cum ajungeau în sala de evenimente a domnului Gelu Sida primeau câte o garoafă din partea primarului. Un gest și un lucru cât se poate de frumos. Nu știu dacă s-a mai organizat undeva la nivelul acesta în tot județul. Primarul, după ce lumea s-a adunat, a spus: „Bine ați venit la sărbătoarea dumneavoastră, a femeilor! Cu această ocazie de 8 Martie, Ziua internațională a femeilor, vă transmit cele mai frumoase gânduri de bine, atât dumneavoastră celor prezente, cât și celorlați de acasă sau de unde se găsesc în acest momentˮ.

Din partea județului, a fost și doamna Geanina Pistru, președinta Consiliului Județean al Femeilor Liberale: „Sunt mândră că mă aflu în mijlocul acestor femei, în acestă locație. Nu puteam fi astăzi în altă parte, decât alături de dumneavoastră. Cu drag vin aici, în această zonăˮ, a precizat doamna Geanina Pistru, după care a luat cuvântul domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad: „Așa este, cum a precizat Geanina. Să văd oameni adevărați gospodari… Eu îl felicit în primul rând pe domnul primar, pentru rezultatele sale și a echipei pe care o conduce. Eu de câte ori sunt solicitat, cu drag vin în Hălmagiuˮ.

Cei doi au fost însoțiți și de alți oficiali din admnistrația județului, care au adus felicitări la rândul lor oamenilor din Hălmagiu.

Nu în ultimul rând, se cuvine să-l felicităm și pe harnicul patron Gelu Sida, alături de care este și soția sa, Dorina, care au pus mult suflet pentru comunitate, pentru organizarea acestui eveniment. Și pentru ca totul să fie ca la carte, nu a lipsit nici formația condusă de Lucian Drăgan, care i-a încântat pe cei prezenți.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției