trandafiri%202[1]

Cea mai mare grădină de trandafiri din țară a adunat sute de arădeni și nu numai, în weekend, la Mândruloc. În acest colț de rai au putut fi admirate peste 2.000 de soiuri de trandafiri, între care multe premiate la concursuri internaționale.

Sărbătoarea trandafirilor are loc, în mod tradițional, în fiecare an, la începutul lunii iunie, când trandafirii sunt în perioada de înflorire. Rozariul Eutopia Gardens a găzduit festivalul ajuns la a VIII-a ediție. Parcul se întinde pe 25 de hectare, între care trei hectare sunt numai pentru trandafiri. Parcul mai cuprinde și plante ornamentale și livadă.

Florile provin din toată lumea, sourile fiind adaptate condițiilor din țară. Între cei mai apreciați se numără trandafirii englezești care se remarcă prin parfum, precum și soiurile de trandafiri urcători cu flori mari.

Evenimentul a fost organizat de către Fundaţia Eutopia Gardens, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad. Au participat studenţi şi personal academic de la mai multe universităţi din România, elevi şi profesori de la prestigioase unităţi de învăţămât şi firme cu preocupări în domeniile artă, cultură, educaţie. Cei care au călcat pragul grădinii au avut parte și de un program artistic ce a cuprins recitaluri de poezie, muzică vocală şi instrumentală, dansuri și paradă creaţii vestimentare.

În traducere din limba greacă, „Eutopia“ înseamnă loc frumos. Festivalul dedicat reginei florilor a fost lansat pentru prima dată acum opt ani și a fost inspirat de proiectul „Cities of Roses“, din Portland, Oregon.

Recomandările redacției