A limentaţia ta trebuie să res­pecte cele trei mese pe zi, plus gustările dintre ele, însă mare grijă la ce anume mănânci la micul dejun. O mare parte din senzaţiile de usturime a stoma­cului sau de balonare sunt date de obiceiurile culinare nesănătoase şi de consumul unor alimente in­ter­zise pe stomacul gol. Găseşti, mai jos, o listă cu produse ce nu ar trebui să le consumi niciodată dimi­neaţa, pe stomacul gol.
1. Roşiile. Deşi sunt bogate în Vitamina C şi nutrienţi, este bine să eviţi
să le consumi pe stomacul gol. Roşiile conţin acid tanic, o substanţă care creşte aciditatea în stomac şi poate genera probleme gastrice. În timp, consumul de roşii pe stomacul gol poate cauza gastrită.
2. Sucurile carbogazoase. Mulţi oameni cred că e în regulă să ia un suc proaspăt şi răcoritor dimineaţa. Dar puţini ştiu că dacă beau un suc car­bogazos când se trezesc pot face ul­cer. Consu­mul de băuturi carbogazoase pe sto­macul gol creşte condiţiile de aciditate şi în timp, poate cauza cancer esofagian. Şi consu­mul de apă carbogazoasă poate dăuna dacă este în ex­ces.
3. Produsele de patiserie. Consumul de produse de patiserie pe sto­macul gol poate cauza stomacului tău iritaţii severe din cauza conţinutului mare de gluten.
4. Mâncăruri picante. Mâncărurile picante consumate pe stomacul gol cauzează creşterea acidităţii şi crampe abdominale. Usturoiul, ardeiul iute sau ghimbirul sunt exemple de astfel de mâncăruri.
5. Iaurt. Iaurtul e plin de bac­terii care produc acid lactic, cu numeroase beneficii asupra sănă­tăţii. Însă, dacă-l consumi pe stomacul gol, sucurile gastrice vor distruge acidul lactic şi aces­ta va deveni ineficient. Este indicat să consumi ia­urtul ca pe o gustare, la 1-2 ore după ce ai mâncat.
6. Dulciuri. Zahărul se digera uşor. Când zahărul ajunge în stomac iar acesta nu conţine nimic altceva, organismul uman nu poate secreta suficientă insulină pentru a menţine nivelul normal în sânge. Asta e o reţeta garantată pentru boli de ochi. Mai mult, în timp, cei care consumă zahăr pe stomacul gol pot face diabet.

Recomandările redacției