Șase cetățeni străini au fost prinși încercând să treacă granița „la pas”. Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Nădlac, Vărşand şi Turnu au depistat şase cetăţeni străini din Irak, Siria, Palestina şi Sri Lanka, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în state din vestul Europei.

Vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în zona de responsabilitate, un bărbat care nu își justifica prezența în zonă și nici nu vorbea limba română.  Bărbatul a fost depistat în timp ce se deplasa pe jos, pe artera destinată traficului de automarfare, spre frontiera cu Ungaria, fiind oprit şi condus la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Sri Lanka, în vârstă de 29 de ani, fiind solicitant de azil în România.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au descoperit, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, trei bărbaţi, cetăţeni din Palestina şi Siria, având vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani, toți solicitanţi de azil în Români.

Alţi doi cetăţeni din Irak, în vârstă de 16, respectiv 51 de ani, au fost prinși duminică, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul  postului de poliţie comunală Iratoşu, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, pe comunicaţia Turnu-Variaşu Mic.

În toate cazurile, cei şase cetăţeni străini au declarat că au procedat în acest mod deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei. „În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au declarant reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Recomandările redacției