satul 1

Ca în fiecare an, cu ocazia zilei de 9 Mai – Ziua Europei, pe platoul din faţa Primăriei Arad, s-au amenajat 20 de pavilioane de prezentare a ţărilor UE, în cadrul acţiunii “Satul European”.

La manifestare au fost reprezentate țările Uniunii Europene, cu portul tradițional și simbolurile fiecăreia, dar și produse gastronomice specifice.

În jur de 300 de elevi au fost implicați în acest program, iar standul Europe Direct a pus la dispoziţia cetăţenilor materiale publicitare, materiale realizate în cadrul proiectului, steguleţe şi baloane, dar a oferit şi informații specializate cu privire la instituțiile europene.

Centrul Europe Direct Arad a oferit premii tuturor școlilor implicate în această activitate, respective rechizite, puzzle și seturi de pixuri.

S-au completat chestionare de feed-back pe care centrul Europe Direct le va păstra pentru a fi utilizate în continuare la studiul de impact realizat pentru proiect și pentru a afla care sunt alte activități propuse de public cu tematică europeană.

Organizatorii evenimentului au fost Primăria municipiului Arad, Consiliul local – Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară prin Centrul Europe Direct şi Asociaţia Educaţio.

 

Recomandările redacției