abelScafandrii de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au căutat, ieri toată ziua, în râul Mureş, din zona Pădurii Vladimirescu, sperând să găsească vreun indiciu care să ducă la finalizarea căutărilor lui Abel Apostol. În această pădure, Adrian Buleu, principalul suspect în cazul crimei, şi-a autoincendiat maşina, anchetatorii presupunând că a recurs la acest gest pentru a muşamaliza urmele faptei sale.
În timpul căutărilor care au avut loc aici cu ajutorul câinelui de la Sibiu, specializat în depistarea de cadavre, acesta a devenit foarte neliniştit. În cursul zilei de ieri, un echipaj cu barcă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad şi scafandrii IGPR au început căutările pe Mureş în zona comunei Vladimirescu, acolo unde se presupune că a fost aruncat cadavrul lui Abel Apostol. De asemenea, a fost adus şi un aparat special, denumit sonar, un detector sonic pentru telecomunicaţii subacvatice, folosit pentru reperarea unor obiecte subacvatice. Se pare că acesta nu a fost adus degeaba, poliţiştii detectând ieri două locuri în râul Mureş, care ar putea duce chiar la soluţionarea definitivă a cazului. Rămâne de văzut în cursul zilei de astăzi, când echipa care efectuează căutările se întoarce la Vladimirescu, dacă acele locuri ascund trupul neînsufleţit al omului de afaceri dispărut în seara zilei de 1 mai.
De asemenea, familia celui dispărut face apel din nou la persoanele care au fost prezente pe terenul de fotbal din cadrul Complexului sportiv Riviera, în seara de 1 Mai, între orele 21.00 – 22.30, să îi ajute cu toate informaţiile posibile. „Ne-ar fi de foarte mare ajutor, în derularea anchetei privitor la dispariţia tatălui meu, informaţiile pe care aceste persoane ni le-ar putea furniza. În plus, dacă informaţiile se vor dovedi de ajutor în derularea anchetei, atunci nu vom rămâne datori faţă de aceste persoane“, ne-a asigurat Albert Apostol, fiul lui Abel.
Poliţiştii dau şi ei asigurări că persoanele care se vor prezenta să dea declaraţii vor fi protejate, declaraţiile lor fiind făcute sub protecţia anonimatului.

Recomandările redacției