lincolnMai sunt două săptămâni până la decernarea premiilor Oscar, dar „Lincoln”, filmul favorit la câştigarea trofeului din acest an, este implicat într-un scandal.

Scenaristul producţiei s-a văzut nevoit să-şi ceară scuze pentru „15 secunde“ de eroare istorică în filmul său, în urma reproşurilor lui Joe Courtney, un congresman american din Connecticut, care a deplâns faptul că se poate vedea cum doi aleşi din statul său votează împotriva abolirii sclaviei în 1865.

„Are dreptate când spune că cei patru membri ai delegaţiei din Connecticut au votat pentru amendamentul, care a abolit sclavia în SUA”, a recunoscut scenaristul Tony Kushner. „Am schimbat votul a doi membri ai delegaţiei şi am dat noi nume persoanelor care şi-au pus buletinele în urnă, pentru a nu atribui acest vot unor persoane reale“, a explicat el.

Totuşi Kushner a adăugat ironic că este „dezamăgit dacă cineva din Connecticut s-a simţit insultat de aceste 15 secunde din film“, reproşându-i congresmanului că a fãcut referire la Oscar ca fiind „un mod de a te face cunoscut“ şi că această eroare nu a alterat cu nimic sensul filmului.

Cu toate acestea, Joe Courtney nu se mulţumeşte doar cu scuzele. El vrea ca eroarea să fie corectată înainte de lansarea filmului pe DVD.

 

SURSA: http://vdt.antena3.ro

Recomandările redacției