ACTUALIZARE: https://www.glsa.ro/scene-de-groaza-mai-multi-minori-au-ajuns-la-spital-dupa-evacuarea-unui-bloc-cu-zece-etaje-de-la-fortuna-foto-video/

Scene de groază trăite de locuitorii blocului A2, scara C, de pe Calea Aurel Vlaicu. Un incendiu violent a izbuncit la ghena de gunoi, care se afla în interiorul blocului, punând astfel în pericol viețile locatarilor.

În foarte scurt timp, un fum gros a pus stăpânire pe întreaga scară de bloc, pătrunzând în apartamente și fiind vizibil din exteriorul blocului.

La sosirea ambulanțelor și a pompierilor, mai multe persoane erau blocate în apartamente și o panică generală a cuprins întreaga clădire.

Pompierii au trecut apoi la evacuarea persoanelor din bloc.

„Șapte persoane au avut nevoie de asistență medicală, dintre care trei au fost minori.
Victime transportate la UPU: patru persoane (2 minori și 2 părinți).

Un minor prezintă intoxicație ușoară cu fum, conștient, acuză durere toracică este transportat la UPU de către un echipaj SAJ.
Un alt minor, de 6 ani, și mama de 27 au fost asistați medical, însă refuză transportul. Se continuă evaluarea medicală.
Patru echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Arad au fost alocate. Una cu un medic și celelalte trei cu asistent medical“, ne-a declarat Mărioara Nicoară, managerul SAJ Arad.

„În această după-amiază, în jurul orei 15:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la ghena pentru deșeuri menajere, amplasată în interiorul scării unui bloc de 10 etaje din municipiul Arad, strada Predeal“, ne-a declarat Ruxandra Klein, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu: două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru salvare la înălțimi și două echipaje SMURD, încadrate cu 17 subofițeri, 1 maistru militar și un ofițer. În sprijinul forțelor au intervenit și două echipaje SAJ.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul ghenei pentru deșeuri, cu degajari de fum la nivelul scării blocului, până la etajul superior.

Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au acționat și pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul scării de bloc și în apartamente. Astfel, au fost evacuate în siguranță 22 de persoane, dintre care doi minori care prezentau simptome ușoare de intoxicare cu fum.
Cei doi minori au fost transportați la spital de către echipajele medicale SAJ.

Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, în limitele găsite, în aproximativ o oră.
În urma incendiului au fost afectate de fum apartamentele situate la nivelele superioare.

În aceste momente se acționează pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției