schelet
Un schelet uman a fost descoperit, marţi după-masă, în cartierul Funcţionarilor, de câţiva muncitori care săpau un şanţ în curtea unui imobil.
Se crede că, în urmă cu mai mulţi zeci de ani, pe locul unde au fost găsite osemintele se afla un cimitir, cu atât mai mult cu cât, în acea zonă, au mai fost descoperite şi alte schelete umane.
Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, ne declară că „scheletul a fost descoperit la 1,20 metri adâncime şi, conform procedurilor, a fost preluat de morga Spitalului Judeţean Arad. De asemenea, s-a luat legătura şi cu un muzeograf care să stabilească cu exactitate dacă pe acel loc a existat, într-adevăr, un cimitir. În urmă cu mai mulţi ani, când s-a construit în zonă un supermarket, au fost descoperite, de asemenea, odată cu efectuarea săpăturilor, mai multe oseminte”.
Cel mai probabil, ţinând cont că Medicina Legală din Arad nu are un specialist antropolog, scheletul uman va fi transportat la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti, pentru expertizare.

Recomandările redacției