Începând din ianuarie 2020, salariul minim brut s-a majorat la 2.230 de lei brut lunar, de la 2.080 de lei cât a fost până la finalul anului trecut. Casa Județeană de Pensii Arad a făcut precizări care îi vizează pe asigurați.

Potrivit legii, cota de contribuţie de asigurări sociale pentru persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale este de 25%.

„Ţinând cont de prevederile legale, anunţăm persoanele asigurate în sistemul public de pensii pe bază de contract de asigurare socială al căror venit asigurat înscris în contractul de asigurare socială, încheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Arad este mai mic decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, că începând cu data de 1 ianuarie 2020, venitul lunar minim asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 2.230  lei, iar cuantumul lunar al contribuţiei este de 558 lei“, a susținut Mihaela Vasil, directorul Casei Județene de Pensii Arad.

Recomandările redacției